Volkswagen najavljuje armadu novih modela do 2024. godine

Volkswagen najavljuje armadu novih modela do 2024. godine

Uzbudljive stvari dolaze iz Volkswagena, uključujući veliki broj novih modela koje će pokretati motori sa unutrašnjim sagorijevanjem kao i elektro motori.

Auto Motor Und Sport izvještava da će njemački proizvođač automobila predstaviti ne manje od 17 novih vozila do 2024. godine, što ne uključuje nedavno predstavljeni Touareg.

Krajem ove godine trebao bi biti predstavljen Tiguan Coupe kojeg će pokretati 2.0 litreni TSI motor sa 220 KS i 2.0 litreni Bi TDI motor sa 240 KS. Spreman je i osvježeni Passat koji samo što nije predstavljen.

Na osnovi novog Pola bit će predstavljen novi SUV pod imenom T-Cross kojeg će pokretati niz 1.0 litreni trocilindarskih motora kao i 1,5 litreni četverocilindarski motor koji nudi 150 KS. Za vrh ponude bit će osiguran 2.0 litreni TSI motor sa 200 KS, a dizelsku izvedbu pokretat će poznati 1.6 litreni TDI motor.

Nakon novih modela u 2018. godini, za narednu 2019. najavljen je dolazak novog Golfa osme generacije. Premijera bi trebala biti početkom godine, a nekoliko sedmica poslije bit će premijerno predstavljen novi potpuno električni hatchback model iz I.D. porodice. Očekuje se da će cijene za I.D. modela biti slična novom Golf sa dizel motorom.

Volkswagen će nastaviti razvoj I.D. porodice pa do 2024. godine očekuju se čak četiri modela. Osim toga, stiže i novi Volkswagen T7 sa krajem 2019. godine, a 2020. godine stiže i novi Golf R modela.

Kategorije: Vijesti