Volkswagen riješio problem na 1.2 TDI motoru sa programskom nadogradnjom

Polo 1.2 tdi motor

Volkswagen riješio problem na 1.2 TDI motoru sa programskom nadogradnjom

Početkom juna Volkswagen Grupa dobila je odobrenje od njemačkog Saveza za motore i transport (AKK) da može izvršiti popravak, na predloženi način, više od 800.000 automobila koje pokreće EA189 2.0-litreni TDI motor. Nije riječ o mehaničkom servisu već o nadogradnji programa koji upravlja radom motora.

Volkswagen je dobio zeleno svjetlo za popravak 460.000 vozila koja pokreće manji EA189 1.2-litreni TDI motor na isti način kao i za veći 2.0-litreni TDI. Manji, navedeni motor pokreće modele kao što su Volkswagen Polo, Škoda Fabia i Roomster, i SEAT Ibiza.

Volkswagen je obavijestio vlasnike automobila koje pokreće navedeni 1.2-litreni TDI motor da trebaju doći na servis koji obuhvata nadogradnju motornog programa koji će eliminirati problem sa emisijom štetnih plinova. Nadogradnja motornog programa neće povećati potrošnju goriva niti će smanjiti performansi. Kompanija ističe da će automobili biti “tehnički sigurni i bez ograničenja”. Kao što se i očekivalo, nadogradnja programa je besplatna.

Opoziv vozila sa 1.2-litrenim trocilindarskim TDI motorom trebala je početi u drugom kvartalu ove godine, ali postupak je odgođen jer je Volkswagen odlučio da prioritet opoziva bude na vozila koje pokreće veći 2.0-litreni TDI motor.

Kategorije: Vijesti