Džepna raketa s turbo punjačem

opel adam s

Jedinstven izgled uz dizajnersku temu Red ’n Roll

Trendovski, krajnje prilagodljiv i – očaravajuće sportski. Gotovo produkcijski ADAM S predstavlja posve novi model vrhunskih sportskih performansi sa samog vrha Opelove linije superkul malih automobila. Sa svojim 1,4-litarskim motorom Turbo ECOTEC sa 110 kW/150 KS, sportski ugođenim ovjesom, OPC kočničkim sustavom i prepoznatljivim stilom „Red ’n Roll“, ADAM S savršen je spoj pokretljivosti i snage te razigrane oštre agilnosti. ADAM S bit će prvi put predstavljen na Opelovu štandu na 84. ženevskom sajmu automobila uz nove modele ADAM-a pogonjene novom generacijom trocilindričnih motora 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo te uz novi crossover ADAM ROCKS. Izložena proširena ponuda ilustrira kako će raznoliko i zabavno linija ADAM-a izgledati za godinu dana, pri čemu će se snage motora kretati od 51 kW/70 KS do 110 kW/150 KS. Na vrhu te linije bit će ADAM S kao serijski produkcijski model koji ADAM-ovim iznimnim atributima koji ga čine najbolje povezanim malim automobilom na tržištu dodaje snagu i duh, nudeći tako nenadmašne mogućnosti individualizacije.

Džepna raketa s turbo punjačem

Posebna nova verzija 1,4-litarskog agregata Turbo ECOTEC sa 110 kW/150 KS i vršnim okretnim momentom od 220 Nm ADAM-a S nudi specifičnu izlaznu snagu koja nadmašuje 100 KS po litri. Radi se o visokoperformansnom motoru posebno razvijenom za ADAM S na temelju ADAM-ova postojećeg četverocilindričnog 1,4-litarskog motora uz dodatak turbopunjača. Nudi 50% više snage i 70% više okretnog momenta od svojeg atmosferskog 1,4-litarskog parnjaka iz iste linije. U kombinaciji sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem on pogoni ADAM S do najveće brzine od 220 km/h.

Motor 1.4 Turbo ADAM-a S krasi upravljanje pomakom bregastih osovina radi promjenljivog vremena otvaranja ventila i turbopunjač integriran u ispušnu granu radi smanjene mase i kompaktnijih dimenzija. Među ostalim značajkama kojima se postiže ušteda u masi blok je motora od lijevanog željeza šuplje strukture, bregaste osovine šuplje strukture i plastična usisna grana. Sustav je standardno opremljen tehnologijom Start/Stop, a motor je već usklađen s budućim emisijskim standardima Euro 6.

No dodatna snaga samo je dio privlačnosti ove džepne rakete jer krasi je i posebno ugođeno visokoperformansno podvozje razvijeno posebno za ADAM S upareno s izravnim, oštrim upravljanjem. Automobil koji će biti izložen na Opelovu štandu bit će opremljen i većim, OPC performansnim crvenim „S“ kočnicama, koje poboljšavaju zaustavljanje. Radi se o 16-inčnim prednjim i 15-inčnim stražnjim diskovima s kočničkim čeljustima obojenima crveno. Na 18-inčne su kotače montirane 225/35 R 18 gume.

Jedinstven izgled uz dizajnersku temu Red ’n Roll

ADAM S na Ženevskom sajmu automobila ilustrira nove značajke buduće verzije namijenjene masovnoj proizvodnji. Njegova je crvena boja karoserije uparena s krovom u antracitno sivoj boji uz dodatak posebnog stražnjeg spojlera. Prečka s logotipom na rešetci i kućišta vanjskih retrovizora odaju sportski, ugljični dojam. Donji dio prednjeg spojlera, bočne obloge na pragovima i produljeni stražnji odbojnik u koji je integrirana istaknuta ispušna cijev točka su na „i“ vanjskog izgleda ADAM-a S.

U kabini se nalaze prednja visokoperformansna sjedala Recaro s kožnim i Morrocana presvlakama te dominira dizajnerska tema Red ’n Roll, jedinstvena za ADAM S. Ona se sastoji od kožnog paketa koji čine kožom presvučeni upravljač, ručica mjenjača i ručna kočnica te prepoznatljivi crveni i bijeli ukrasi na ploči s instrumentima i unutrašnjosti vrata. Brojni profinjeni detalji omogućuju dodatnu individualizaciju.

Gotovo produkcijska verzija ADAM-a S ima i zatamnjena stražnja stakla, LED svjetla za dnevnu vožnju i stražnja svjetla, elektroničku klimatizaciju te Opelov nagrađivani i profinjeni sustav IntelliLink koji nudi revolucionarne mogućnosti povezivanja i aplikacije. Taj je informacijsko-multimedijski sustav posve kompatibilan s najnovijim pametnim telefonima s Androidom i Apple iOS-om. Nudi mogućnosti povezivanja putem USB-a i Bluetootha, streaming zvuka, sedam zvučnika te HD dodirni zaslon u boji dijagonale 7 inča. Opelov pametni sustav IntelliLink nudi i navigaciju putem aplikacije BringGo, a tu su i aplikacije Stitcher i TuneIn. Integracijom uređaja s Apple iOS-om s IntelliLinkom moguće je koristiti značajku govorne kontrole SIRI EYES FREE. To je doista sigurna tehnologija koju je jednostavno koristiti, a ADAM čini najbolje povezanim malim automobilom na tržištu.

Kategorije: Auto sajam