Opel u Frankfurtu najavio prvi hibridni model

Opel u Frankfurtu najavio prvi hibridni model

Glavni izvršni direktor Opela Michael Lohscheller na konferencijom za medije otvorio Opelov štand (D09 u paviljonu 8.0) na 67. međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu.

U prisutnosti brojnih novinara i glavnog izvršnog direktora Groupe PSA Carlosa Tavaresa, Opelov je glavni izvršni direktor predstavio tri svjetske premijere. Proizvođač automobila iz Rüsselsheima namjerava na prepad osvojiti uspješni segment SUV-ova kompaktnim Grandlandom X.

Lohscheller je najavio i da će ovaj novi model uskoro biti dostupan s novim dizelskim motorom s vrha ponude i osmerostupanjskim automatskim mjenjačem. Uz to, Grandland X bit će prvi Opel koji će se nuditi kao hibrid koji se puni putem zidne utičnice.

“Naš novi Grandland X kao hibrid koji se puni putem zidne utičnice sljedeći je veliki primjer prilika koje nas očekuju kao dijela PSA grupe“, rekao je Lohscheller na konferenciji za medije. „Pomno ćemo slijediti taj put.“

Na centralnoj pozornici našli su se i novi modeli Opel Insignije s vrha ponude. Dinamični GSi nastavlja dugu Opelovu tradiciju ponude sportskih limuzina s posebnim štihom, dok je Country Tourer s pogonom na sve točkove pravi izbor za avanturiste.

“Ovim trima svjetskim premijerama nastavljamo najveću ofanzivu modela u Opelovoj istoriji. Ove smo godine svojem portfelju dodali važne proizvode u vidu prvakinje električnog dometa, Ampera-e, crossovera Crossland X, rekreacijskog vozila Vivaro Life te SUV-a Grandland X“, objasnio je Lohscheller u Frankfurtu. „Opel je ponosan što je sada dio grupe PSA. Zajedno ćemo stvoriti evropskog prvaka, a to ćemo postići tako što ćemo tehnologije proizvedene u Njemačkoj nastaviti činiti dostupnim što većem broju kupaca, ostavši tako vjerni motu naše robne marke – budućnost pripada svima.“

Kategorije: Auto sajam