Volkswagen Cross Coupe GTE koncept otkriven na sajmu automobila u Detroitu

Volkswagen Cross Coupe GTE koncept 05

Volkswagen Cross Coupe GTE koncept otkriven na sajmu automobila u Detroitu

Volkswagen Cross Coupe GTE koncept predstavljen je na sajmu automobila u Detroitu. Ovaj model dizajniran je da bude “preview” nastupajućem crossover modelu u Americi. Cross Coupe GTE agresivnog je dizajna, naročito prednji kraj kojim dominira aluminijumska rešetka motora i LED svjetla. Tu su prošireni blatobrani i sjajne ukrasne ukrase lajsne, a konceptni model postavljen je na 22“ inčne aluminijumske točkove.

Volkswagen Cross Coupe GTE koncept 06

Unutrašnjost koncepta odlikuje pet sjedišta koja su presvučena Nappa kožom, a centralna konzola je jednostavna sa sjajnim crnim i aluminijumskim ukrasima. Tu je i nova digitalna instrument tabla, te klima uređaj kojim se upravlja preko ekrana osetljivog na dodir kao i informaciono zabavni sistem sa 10.1“ inčnim ekranom.

Volkswagen Cross Coupe GTE koncept 07

Za pokretanje ovog modela zadužen je plug-in hibridnim sklop kojeg čini 3.6-litreni V6 motor i dva elektro motora koji snagu crpe iz 14,1 kWh Li-Ion baterije. Ova kombinacija motora obezbjeđuje kombinovanu maksimalnu snagu od 355 KS i 379 Nm okretnog momenta.

Volkswagen Cross Coupe GTE koncept 08

Snaga motora prenosi se na sva četiri točka preko 4Motion sistema, pa u takvoj kombinaciji automobil ima ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6 sekundi. Autonomija na potpuno električni pogon iznosi 32 km.

Zvaničnici Volkswagena potvrdili su da će proizvodna verzija imati sedam sjedišta.

Volkswagen Cross Coupe GTE koncept 09

Kategorije: Auto sajam, Koncepti