VW I.D. Crozz u evropskom izdanju sa preko 300 KS stiže u Frankfurt

VW I.D. Crozz u evropskom izdanju sa preko 300 KS stiže u Frankfurt

Za sajam automobila u Frankfurtu pripremio je dopunjenu izvedbu ovog električnog koncepta koji dolazi u crvenoj boji.

Volkswagen je u aprilu na sajmu automobila u Šangaju predstavio električni koncept I.D. Crozz. Za sajam automobila u Frankfurtu pripremio je dopunjenu izvedbu ovog električnog koncepta koji dolazi u crvenoj boji.

I.D. Crozz u Frankfurtu slavi svoju evropsku premijeru u nešto drugačijem izdanju. LED farovi sada imaju drugačiju grafiku i imaju dinamično paljenje dioda. Ovog puta, čini se da logotip kompanije nije više od LED dioda, što je također razlika u odnosu na izvedbu iz Šangaja.

Dizajneri Volkswagena također su napravili nekoliko promjena na prednjem braniku u koji je ugrađena hromirana letvica u usisniku zraka. Ovaj hormirani detalj lijepo se uklapa sa crvenom bojom karoserije. Automobil umjesto klasičnih vanjskih ogledala ima kamere, a uklonjene su i klasične ručice za otvaranje vrata. Zadnji dio nije prikazan ali se očekuju male diskretne modifikacije.

Tehničke specifikacije nisu objavljene, ali se može pretpostaviti da će I.D. Crozz za pogon koristiti dva elektromotora dobar kombinovane snage od 302 KS (225 kW). Konceptni model trebao bi imati maksimalnu brzinu od 180 km/h i autonomiju od oko 500 km.

Ažurirani I.D. Crozz premijerno bit će predstavljen 12. septembra na sajmu automobila u Frankfurtu, gdje će Volkswagen također predstaviti novi Polo, T-Roc i Amarok Aventura Exclusive koncept.

Kategorije: Auto sajam, Koncepti