Porsche Panamera Sport Turismo predstavljena u Ženivi

Porsche Panamera Sport Turismo predstavljena u Ženivi

Već odavno očekivani Porsche model ugledao je svjetlo dana, Panamera Sport Turismo najavljena je još 2012. godine kada je predstavljane u konceptnom izdanju. U posljednje vrijeme u javnosti su kružile i špijunske slike koje su bile najava onoga što je Porsche predstavio na ženevskom sajmu automobila.

Porsche Panamera Sport Turismo zadržala je prepoznatljivi dizajn koji gaji klasična Panamera, ali dok zadnji dio automobila nosi novi oblik, onaj karavanski. Spoj riječi Porsche i karavan zvuči nepojmljivo, ali u današnjem vremenu teško je pronuditi nešto novo. Ovaj model za Porsche i ljubitelje ovog brenda, sasvim je nešto novo.

Karoserija automobila čija dužina iznosi 5.049 mm oblikovana je da pruži najveću funkcionalnost kada su Porsche automobili u pitanju. Veliki i pristupačni prtljažnik nudi 520 litara prostora što će budući korisnici ovog automobila svakako dobro iskoristiti.

Ponuda motora i mjenjača ostala je ista kao kod klasične Panamere, kao i paketi opreme. Cijena novog modela u Njemačkoj kreće od 97.555 do 158.604 Eura.

Kategorije: Auto sajam, Noviteti