Hamilton izbačen?

Lewis Hamilton 2022

Hamilton izbačen iz McLarenove garaže

Lewis Hamilton izjavio je kako su ga iz McLarenove garaže izbacili u toku prvih zimskih testiranja u Jerezu. Lewis Hamilton koji je vozio za McLaren od 2007. do kraja 2012. godine, prema njegovim navodima htio je zadržati dobar odnos s timom ikako ih je napustio.

„Posjetio sam ih u Australiji. Pokušao sam ih posjetiti i tokom testiranja u Jerezu, ali me McLarenov sportski direktor Sam Michael izbacio iz garaže. Ne osjećam se dobro zbog toga, nije bilo lijepo“, izjavio je Hamilton.

Vjeruje se kako je Hamiltonov odnos sa Ronom Dennisom završio loše, ali Lewis kaže kako je njegov odnos s Martinom Whitmarshom odličan. „Martin je uvijek bio odličan. Moram priznati da se nismo dugo čuli tako da ću ga svakako nazvati“, dodaje Hamilton.

Da podsjetimo, u toku pregovora Hamilton je tražio povećanje iznosa u novom ugovoru, što je Ron Dennis kategorički odbio, te odgovorio da u vrijeme golobalne krize nije moguće povećati platu nego što je u prethodnom ugovoru. Takođe je dodao da pojedinci nisu veći od McLaren tima, što je Hamilton prihvatio i prešao u Mercedes za veći novac.

Gledajući kroz prethodne slične situacije, ko se zamjerio sa Ron Dennisom završio je sa “dobrim odnosima” s McLarenom. Sličnu sudbinu doživjeli su Montoya i Alonso.

Kategorije: Formula 1