Honda počela testirati motor za sezonu 2017.

Yusuke Hasegawa mclaren honda 2016

Honda počela testirati motor za sezonu 2017.

Honda se odavno okrennula razvoju nove pogonske jedinice koju će McLaren koristiti u sezoni 2017., a koja bi konačno trebala donijeti konkurentne performanse. Posao dizajniranja je završen pa se sada kreće sa ispitivanjima na dinamometru.

Potvrdu početka testiranja nove pogonske jedinice na dinamometru dao je i Yusuke Hasegawa, šef Hondinog F1 odjela. Od kako je Haswegawa preuzeo dužnost od svog prethodnika Yasuhisa Araia, Honda je relativno brzo napravila značajan napredak u pouzdanosti i povećanju performansi. Ipak, to nije bilo dovoljno da u ovoj sezoni dođu do svog prvog postolja, a McLaren u prosjeku za najbržim bolidom u kvalifikacijama kasni oko 1,5 sekudi.

Nova pogonska jedinica trebala bi donijeti značajno povećanje performansi i McLarenu omogućiti da se bori za postolja. Povodom početka testiranja nove pogonske jedinice oglasio se i Haswgawa.

„Koncept je skoro pa završen. Počeli smo testirati motor na dinamometru pa ćemo nastaviti popravljati performanse kroz testiranje sve do iduće sezone. U ovom trenutku ne mogu vam reći više detalja. Neka poboljšanja koja smo donijeli na ovogodišnju pogonsku jedinicu, poput smanjenja kilaže i poboljšanja pouzdanosti, bit će nam od koristi i u ovoj situaciji. Iako ne možemo ići u tehnološke specifikacije za 2017., sveukupna pravila oko pogonskih jedinica se ne mijenjaju previše. Toliko stvari koje smo naučili 2016. bit će temeljna tehnologija i podaci za 2017.,” rekao je Hasegawa.

 

Kategorije: Formula 1