McLaren već testira aerodinamičke dijelove za novi bolid 2018.

Formula 1

McLaren već testira aerodinamičke dijelove za novi bolid 2018.

McLaren planira da u sezoni 2018. napravi veliki napredak u performansama, ali i da povrati reputaciju kakvu je imao do momenta od kada je počeo koristiti Hondine motore. U cilju što bolje pripreme za sezonu 2018. McLaren je već počeo testirati aerodinamičke dijelove koje će koristiti novi bolid.

McLarenov trkaći direktor Eric Boullier kaže da je tim na ovogodišnjoj VN SAD-a testirao novo prednje krilo koje je dio paketa njihovog F1 bolida za 2018. i koje je pokazalo ohrabrujući napredak.

Novo prednje krilo dobio je samo Fernando Alonso, a ono je dio novoga paketa kojega su upotpunjavali na posljednjih nekoliko utrka. Boullier kaže da se McLaren vrlo rano prebacio na razvoj bolida za iduću sezonu što je i logično s obzirom da je ova sezona osuđena na propast i prije nego je počela.

McLaren već testira nove dijelove za bolid za 2018. koji će imati Renaultovu pogonsku jedinicu.

“Rano smo se prebacili na bolid za iduću sezonu, trenutno radimo na istraživanju i razvoju i nastavljamo sa razvojem novoga bolida. Donosimo neke nove dijelove. Novo prednje krilo dio je paketa. Čini se da dobro radi sa cijelim paketom. Dajemo sve od sebe da ga i Stoffel dobije u Meksiku. Bit će potvrđeno u idućih 48 sati. Ako ne, definitivno će ga imati u Brazilu,” rekao je Boullier.

Fernando Alonso ohrabren napretkom za 2018.

Fernando Alonso vozit će za McLaren i naredne sezone. Španac je ohrabren napretkom koji tim ostvaruje sa ovogodišnjim bolidom.

“Mislim da je novo prednje krilo sjajno. Definitivno korak naprijed. Svaku utrku donosimo neka poboljšanja, ovoga puta na prednjem kraju, i čini se da rade kako smo i očekivali što su najbolje moguće vijesti za iduću sezonu. Što god stavimo u zračni tunel i nakon toga na bolid odmah funkcionira na stazi tako da bi razvoj za iduću sezonu trebao biti na pravom putu,” rekao je Alonso.

Kategorije: Formula 1