Perez službeno predstavljen

Perez službeno predstavljen u Mclarenu

Sergio Perez i Martin Whitmarsh

Mclaren je zvanično predstavio Sergio Pereza kao svog vozača za narednu sezonu. U sjeduštu Mclarena, u Wokingu, upriličena je konferencija za novinare gdje su se prisutnim obratili Perez i šef F1 tima Martin whitmarsh.

Sergio Perez svoj je prelazak u Mclaren opisao kao ostvarenje sna, te izjavio kako vjeruje da u 2013. godini može do naslova prvaka.

“Čim uđeš i prođeš kroz ta vrata možeš vidjeti sve te aute i vidiš da je toliko velika historija ove velike ekipe i naravno kada to sve vidiš odmah se osjećaš dobro. San je voziti za jednu ekipu ovakve historije. Ovdje sam kako bih dao sve što mogu, kako bih dao sve od sebe u svakoj utrci, izvan i unutar bolida. Također čast je raditi u tako velikoj porodici kao što je Mclaren. Kada dođete tu, osvajanje svjetskoga prvenstva vam mora biti cilj, inače se ne trebate ni pridružiti timu. Ovdje svi rade na tom cilju, a ni ja nisam došao raditi ništa drugo.”, izjavio je Perez.

Perez će za upravljač Mclaren sjesti na prvim ovosezonskim testiranjima koja počinju u februaru. Mclaren je već najavio da će novi bolid predstaviti 31. januara.

Kategorije: Formula 1