Povlači se Norbert Haug

Povlači se Norbert Haug, šef Mercedes F1 tima

haug merc 2011

Šef Mercedes Motorsporta Norbert Haug, povlači se nakon 22 godine sa tog mjesta. Norbert Haug na mjesto šefa Mercedes Motorsporta došao je 1990. godine, a 1994. Mercedes se vraća u Formulu 1 kao dobavljač motora, za tadašnji Sauber. Godine 1995. Mercedes postaje dobavljač motora za Mclaren kao i suvlasnik ekipe. Norbert Haug u periodu 1995 – 2010 bio je drugi čovjek (prvi Ron Dennis) McLaren Mercedesa, a nakon osnivanja Mercedes F1 tima 2010 godine postaje prvi čovjek istoimenog tima.

Nakon loših rezultata od osnivanja Mercedes F1 tima, Haug se povlači sa mjesta šefa tima. Tim povodom izjavio je:

“Želio bih se zahvaliti najboljem auto proizvođaču na svijetu za više od 22 godina, koji nikada nije imao nijedan trenutak strasti bez mene.”

“Posebno želim zahvaliti upravnom odbora za povjerenje i slobodu koju su mi uvijek davali za sve moje aktivnosti. Od 1991, imali smo ogromne uspjehe i pobjede, za koje želim se zahvaliti svim mojim kolegama.”

“Nažalost, s jednom pobjedom u 2012. od osnivanja vlastitog Formula 1 tima u 2010, ne bismo mogli ispuniti naša vlastita očekivanja. Međutim, mi smo poduzeli prave korake kako bi bili uspješni u budućnosti. Naš tim i naši vozači učiniti će sve za ostvarenje tih ciljeva. “

Kategorije: Formula 1