Povratak Pat Symonda

Povratak Pat Symonda

Formula One World Championship

Pat Symonds nakon četiri godine odsustva vraća se u Formulu 1. Nakon što je dobio kaznu zabrane aktivno grada u F1 timovima koju mu je izrekla FIA zbog afere “Crashgate”, Symonds se može vratiti u Formulu 1, ali u ulozi savjetnika. Ova vijest posebno je obradovala Timu Glocka, vozača Marussije koji se nada da će Symonds podići tim na viši nivo od dosadašnjeg.

Da se podsjetimo, u aferu Chrasgate bili su uključeni vozači Renault F1 tima, Nelson Piquet i Fernando Alonso (indirektno), te tadašnje vodstvo koje su činili Pat Symonds i Flavio Briatore. Saymonds i Biratore tražili su od Piqueta da namjerno izazove sudar kako bi osigurao Alonsu da dođe do pobjede. Nakon otkrivanja afere i provedenog procesa Symonds je kažnjen zabranom aktivnog rada u Formula 1 timovima.

Povodom dolaska Symondsa na mjesto savjetnika, Golck je izjavio:

”Ima puno stvari u kojima se trebamo popraviti. Na tehničkoj strani, moramo biti bolji u svemu. U ovom trenutku, to ne znači da smo loši, ali za nastavak se trebamo popraviti. Pat je pun iskustva i to će nam sigurno pomoći u utrkama. On se lagano može upustiti u to i možemo sve zajedno popraviti. Nadam se da će biti na što više utrka.”

Glock smatra da ima nade za optimizam, te je dodao:

”Novi bolid ne izgleda loše. Sve ide po planu, što je super. I imali smo više testiranja u zračnom tunelu. Radimo punom parom.”

Kategorije: Formula 1