Ron Dennis nema uticaja na rad Erica Boulliera

Eric Boullier McLaren-2014-2

Ron Dennis nema uticaja na rad Erica Boulliera

Novi trkaći direktor McLarena, Eric Boullier, tvrdi da svoje zadatke u timu obavlja neovisno o Ronu Dennisu. Francuz je u McLaren stigao početkom godine, a zamijenio je Martina Whitmarsha. McLaren je u protekloj 2013 sezoni osvario vrlo loš sportski rezultat. Naime, tokom cijele sezone vozači McLarena nisu osvojili nijedno pobjedničko postolje.

Prvu utrku na novom radnom mjestu Eric je imao u na otvaranju sezone, na utrci za VN Australije. Ipak, u blizini je često bio Ron Dennis, koji se vratio u F1 tim kako bi ga vratio na pobjednički kolosijek. Prije početka sezone Ron Dennis je izjavio da neće biti na pitwallu, ali ipak nije mogao odoliti izazovu pa je tamo viđen s Boullierom.

O samostalnom radu progovorio je i sam Eric Boullier. “Nije mi govorio što da radim. Došao je u posjetu par puta”, izjavio je Boullier za Telegraph.

Također oglasio se i Dennis koji kaže kako je on ove godine na utrkama samo promatrač. “Ja sam trkač, želim sve znati i tu sam da pomognem. Kada promatrate stvari sa strane, dobro je pitati ‘Zašto ne ovo?’ ili ‘Zašto ne to?’”

Ma šta tvrdili obojca, ne možemo se oteti dojmu da je Dennis u ulozi “supervizora”, jer je poznat po tome da želi imati sve pod svojom kontrolom.

Ron Dennis VN Australije 2014

Kategorije: Formula 1