Sébastien Loeb na otvorenju relija Monte Carlo 2015. sa DS 3 WRC!

FIA WORLD TOURING CAR CHAMPIONSHIP 2014 - SLOVAKIA

Sébastien Loeb na otvorenju relija Monte Carlo 2015. sa DS 3 WRC!

Deveterostruki svjetski prvaci i sedam puta pobjednici relija u Monte Carlu, Sébastien Loeb i Daniel Elena naći će se u jednom od DS 3 WRC kako bi vozili reli Monte-Carlo,koji će otvoriti Svjetsko Prvenstvo u Reliju 2015. Ova jedinstven angažman, u okviru najprestižnijeg relija, prati lansiranje marke DS.

Od Švedske do Austrije i preko Argentine, WRC je nedvojbeno najveći izazov suvremenog automobilizma zbog raznolikosti terena i klimatskih uvjeta s kojima se treba suočiti. S dva svjetska naslova i 23 pobjede, DS 3 WRC ima najviše nagrada među modelima koji trenutačno sudjeluju u WRC-u. Već gotovo epohalan događaj, reli u Monte Carlu (19. – 25. siječnja) otvara kalendar događanja na jugoistoku Francuske.

Dva modela DS 3 WRC koja nastupaju u kategoriji konstruktora vozit će povratnici Kris Meeke i Paul Nagle kao dio ekipe koja je već potvrđena za cijelu sezonu! Cijenjeni stručnjaci za relije Sébastien Loeb i Daniel Elena sedam su puta osvojili naslov i ponovno će prihvatiti izazov u sklopu cestovnog natjecanja više od jedne godine nakon završetka njihove zajedničke karijere.

Kako je reli u Monte Carlu često nepredvidiv zbog vremenskih uvjeta, francusko-monegaški duo moći će itekako dobro iskoristiti svoje bogato iskustvo. Istovremeno skromni i uzbuđeni na spomen izazova koji je pred njima, Seb i Daniel bez sumnje će oduševiti mnogobrojne navijače koji su se nadali njihovu jednokratnom povratku!

Rekli su nam…

Yves Bonnefont, glavni direktor marke DS: „Od Pariškog salona i relija Francuske, uređenje modela DS 3 WRC mijenjalo se kako bi najavilo promjenu identiteta ekipe koja sudjeluje u WRC-u, uvijek uz vjernu potporu naših partnera Totala i Abu Dhabija. Autmobilizam nudi priliku da se DS etablira dokaže kao Marka. Nakon 23 pobjede DS 3 WRC nastavlja se utrkivati kako bi predstavljao boje marke DS diljem svijeta.”

Yves Matton, direktor Citroën Racinga: „Ekipe su ispunjene ponosom pri pomisli da će se pridružiti novoj Marci u utrkama. A kada sam danas najavio da će Sébastien Loeb i Daniel Elena na reliju u Monte Carlu voziti DS 3 WRC, oduševljenje je bilo potpuno! Sa sedam pobjeda Seb i Daniel neosporno su najveći stručnjaci dorasli izazovu i siguran sam da će pokazati natjecateljski duh.”

Sébastien Loeb: „Moram reći da nisam ni trenutka oklijevao kada su mi predložili da otvorim svjetsko prvenstvo u reliju 2015. za upravljačem DS 3 WRC. Danielu i meni Monte Carlo jedna je od najvećih kušnji. Ljepota staza, malo kockanja pri izboru guma, svečano ozračje koje vlada na posebnim etapama… Jedva čekamo sve to doživjeti! Osim toga, čast je pratiti marku DS u toj novoj stranici njezine povijesti. S DS 3 WRC, tim „malim bolidom”, kako sam ga nazvao kada je predstavljen, doživio sam mnogo lijepih uspomena. Nadam se da će Monte Carlo 2015. nastaviti taj niz. Dakako, to je za mene osobni izazov jer se u ovoj disciplini nisam utrkivao već više od jedne godine. Za nekoliko dana natjecat ću se na reliju u Varu pa ću moći obnoviti kontakt s automobilom. Usto, našli smo i nekoliko slobodnih termina u mojem rasporedu kako bih mogao sudjelovati u pokusnim vožnjama. Oduševljen sam što sam između sezona WTCC-a dobio priliku ponovno se sastati s velikom porodicom relija. ”

Kategorije: Auto sport