TOYOTA GAZOO Racing tim ostaje u utrkama izdržljivosti

TOYOTA GAZOO Racing tim ostaje u utrkama izdržljivosti

Toyota Gazoo Racing takmičit će se u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti (WEC) u sezoni 2018/2019. FIA World nakon što je potvrdila svoju posvećenost razvoju tehnologije hibridnog pogonskog sklopa kroz motosport.

Nakon što su objavljena pravila za LMP1 za sljedeću sezonu, a Toyota je igrala aktivnu ulogu u njihovoj pripremi, tim se može obvezati na učestvovanje trkaćih modela TS050 HYBRID najmanje još i u sezoni 2018/2019.

Projekt WEC je pridonio Toyotinom globalnom cilju proizvodnje sve boljih automobila, posebno u razvoju hibridnih pogonskih sklopova čemu dodatno pogoduju pravila koja proizvođačima daju slobodu inovacije.

Temeljna tehnologija koja je omogućila smanjenje potrošnje goriva za 35% od 2012. godine za Toyotine automobile u klasi LMP1 omogućava stalna poboljšanja Toyotinih cestovnih automobila.

Osim u pogledu tehnologije, projekt WEC je pridonio Toyotinom cilju sve boljih automobila podižući znanje i iskustvo inženjera zaduženih za pogonske sklopove cestovnih automobila. Od početka ovog projekta, inženjeri zaduženi za cestovne automobile su uključivani u ekipu WEC kako bi naučili nove procese i načine rada u okruženju koje je pod stalnim pritiskom.

TOYOTA GAZOO Racing objavit će više detalja o svojim planovima za sezonu 2018/2019., uključujući i vozačke posade, početkom sljedeće godine.

Kategorije: Auto sport