Aston Martin Vanquish Volante kabriolet

Aston Martin - Vanquish Volante 2014

Aston Martin Vanquish Volante kabriolet

Aston Martin je nakon uspjeha koji je postigao sa svojim Vanquish modelom odlučio da predstavi kabriolet verziju. Aston Martin ističe da novi Vanquish Volante model prvi model čija je karoserija u potpunosti napravljena od ugljeničnih vlakana i istovremeno model koji karakteriše najviša krutost u historiji ove kompanije.

Vanquish Volante model je svoj tvrdi krov prepustio u koristi laganog platnenog trostruko preklopivog krova kojem je potrebno oko 14 sekundi da se potpuno rastvori. Novi Vanquish Volante model ima prtljažnik zapremine 279 litara što je za 50% više nego kod DBS Volante modela koji zamjenjuje, bez obzira da li je krov na otvoren ili zatvoren.

U poređenju sa kupe verzijom Volante je dobio drugačiji dizajn prtljažnika i integrisani spojler, dok je 2+2 enterijer preuzet bez ikakvih izmjena, osim komandi za pokretanje sklopivog krova. Ovaj model je samo 9 kg teži u odnosu na kupe izvedbu pa je ukupna masa 1.845 kg.

Vozilo je opremljeno istim AM11 6.0-litrenim V12 atmosferskim motorom koji razvija 565 KS i 620 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko Touchtronic 2 šestostepene automatske transmisije iste kao kod kupe modela.

Cijena ovog modela je u Njemačkoj iznosi 264.995 eura.

Kategorije: Automobili