Audi SQ5 TDI Exclusive Concept

Audi SQ5 TDI Exclusive Concept

Sredinom juna Audi je predstavio svoj prvi sportski model pokretan dizelskim agregatom. Audi SQ5 TDI tada je procijenjen na 62.000 eura koliko bi on trebao koštati kada krene u prodaju početkom sljedeće godine. Takva izvedba Audiju nije bila dovoljna pa je brand iz Ingolstadta sada predstavio model SQ5 TDI Exclusive Concept koji je od ranije otkrivene izvedbe skuplji za 35.000 eura.

Navedeni model mehanički je ostao potpuno isti kao i Sq5 TDI a i dalje ga pokreće isti 3.0-litreni V6 TDI motor sa 313 KS i 650 Nm okretnog momenta. Razlika je u vanjštini i unutrašnjosti automobila, pa je Audi podigao nivo luksuza ovog sportskog crossovera.

Umjesto klasične plave boje u kojoj je dostupan standardni SQ5 TDI, posebna serija Exclusive Concept koja će biti izrađena u 50 primjeraka ofarbana je u posebno razvijenu Aral Blue boju sa kristalnim efektom. Unutrašnjost automobila sada je presvučena u crnu napa kožu sa naglašenim bijelim prošivima, a ondje ne manjka ni Alcantare, te oznaka ove posebne serije. Prvi primjerci Audija SQ5 Exclusive Concept u prodaju kreću početkom sljedeće godine, a premijera ovog luksuznog sportskog crossovera bit će na predstojećem sajmu automobila u Parizu.

Kategorije: Automobili