Audi u Briselu proizveo jubilarni 500.000-ti Audi A1

Jubilaeum in Bruessel: 500.000ster Audi A1

Audi u Briselu proizveo jubilarni 500.000-ti Audi A1

Audi je u Briselu obilježio značajan jubilej za najmanji svoj model pod oznakom A1. Naime, proizvedeno je 500.000  Audi A1 vozila u briselskom pogonu. Sa proizvodne trake, 14. oktobra sišao je jubilejski model, misano crveni Audi A1 S line. Automobil, opremljen sa 1.4 litarskim TFSI motorom, ide kupcu u Njemačkoj. Njegovo visočanstvo Philippe, kralj Belgije, posjetio je Audi lokaciju u Forestu ovog posebnog dana. Profesor Thomas Sigi, član Uprave za ljudske resurse AUDI AG-a, kao i Patrick Danau, direktor tvornice Audi Brisel, pokazali su monarhu modernu tvornicu automobila.

„Posjeta kralja za jubilej Audija A1 je velika čast za briselski tim“, rekao je član Uprave za ljudske resurse AUDI AG-a Thomas Sigi. „Naši saradnici ovdje proizvode A1 modele sa iskustvom, znanjem i strašću i dokazujemo ovdje internacionalnu konkurentnost lokacije.“

„Radujemo se posjeti kralja Philippe našoj fabrici“, naglasio je direktor tvornice Patrick Danau. U središtu programa bili su saradnici Audija Brisel i tehnički noviteti u tvornici. Naročita pažnja za vrijeme posjete posvećana je uspješnom modelu dualnog obrazovanja, kod kog kompanija kombinuje teoretsko obrazovanje lokalnih stručnih škola sa praktičnim iskustvom u njegovim radionicama za obuku.

Briselska tvornica je na najnovijem nivou tehnike. Već skoro četiri godine kompanija proizvodi Audi A1 modele. „Zajedno sa našim timom mi dajemo odlučujući doprinos za rast i konkurentnost u Grupaciji “, kaže Danau.

Kategorije: Automobili