Opel GT X Experimental: hrabra vizija Opelove budućnosti

x-default

Opel GT X Experimental: hrabra vizija Opelove budućnosti

Opel nudi pogled na uzbudljivu budućnost svoje marke kroz novi koncept. Njegovo ime: Opel GT X Experimental – robustan posve električni kompaktni SUV dug 4,06 m s pet vrata i ljepotom limuzine, koji vrvi inovativnim idejama.

GT X Experimental utjelovljuje Opelove vrijednosti i viziju te nudi pogled u budućnost Opelovih modela. Tvrtka je tijekom predstavljanja strateškog plana PACE! prošlog studenog već najavila da će dodatno izoštriti svoj profil, a GT X Experimental prvi je opipljiv rezultat tog procesa.

„S planom PACE! imamo vrlo jasnu viziju kako ćemo stvoriti uspješnu budućnost za Opel. Fokus na snažan identitet marke koji definiraju naše vrijednosti – njemačko, pristupačno, uzbudljivo – igra ključnu ulogu u našem povratku u održivi uspjeh. Ovaj koncept pokazuje kako će se te vrijednosti ubuduće ogledati u našim proizvodima. Naši inženjerski i dizajnerski timovi savršeno su to ostvarili kroz GT X Experimental. On daje jasnu ideju kako Opel vidi mobilnost budućnosti“, rekao je Michael Lohscheller.

Opelov pionirski duh pokreće strast prema demokratizaciji tehničkih inovacija

Tokom faze osmišljavanja koncepta Opel je pokrenuo sveobuhvatan i intenzivan postupak razmišljanja o sebi i svojim vrijednostima. Opel se može osvrnuti na svojih 156 godina postojanja u industriji počevši od precizne mehanike i gotovo 120 godina konstrukcije automobila potpomognute stalnim nastojanjem da se uzbudljive i relevantne inovativne tehnologije učine dostupnim svima.

U cijeloj Opelovoj povijesti specifičan „Opelov način“ može se sažeti u ove tri vrijednosti: njemačko, pristupačno i uzbudljivo. Što se tiče budućnosti, ova marka želi ostati ukorijenjena u najmoderniji i pozitivan izraz svojih njemačkih korijena – inženjerska izvrsnost, izvorna fascinacija dobro konstruiranim mašinama, intenzivni fokus na funkcionalnost, kvalitetu i pouzdanost – i obogatiti ga toplinom i svjetonazorskom otvorenošću.

Inspirisan Opelovim inovativnim duhom, novi GT X Experimental uhvatio je bit tvrtkine bogate tradicije i obećava uzbudljivu budućnost. Spaja njemačko inženjerstvo, preciznost i kvalitetu s vizionarskim inovacijama da bi predstavio ideju Opelovih automobila za 2020-e: izražajan, čist izgled, a opet posve pristupačan i usredotočen na korisnika.

Opel je odlučio utjeloviti viziju svojih budućih automobila u kompaktnom SUV-u dugom samo 4063 mm (međuosovinski razmak: 2625 mm; širina: 1830 mm; visina s antenom: 1528 mm): SUV-ovi su trenutno najpopularnija vozila na tržištu i Opel želi ponuditi model koji će se još više svidjeti široj javnosti. No da bi to postigao, SUV mora postati i učinkovitiji nego ikad prije. Upravo je zato Opel GT X Experimental utemeljen na laganoj arhitekturi, smanjenih je dimenzija i vozi na 17-inčnim točkovima koji vizualno izgledaju veći radi što udobnije vožnje, ali i dojmljivijeg izgleda.

U skladu s planom PACE! koji je obećao da će se do 2024. u ponudi naći elektrificirana verzija svakog Opelova modela, Opel GT X Experimental je posve električni automobil koji crpi snagu iz kompaktne litij-ionske baterije nove generacije snage 50 kWh s induktivnim punjenjem. Opel GT X Experimental ne pretvara se da nudi posve autonomnu vožnju, no ima autonomne funkcije vožnje 3. nivoa, što znači da može rukovati svim aspektima vožnje, ali se vozač mora moći odazvati na zahtjev za intervenciju.

Kategorije: Koncepti