Volvo Estate Concept premijerno na sajmu u Ženevi!

Volvo Estate Concept - 2014 - 03

Volvo Estate Concept premijerno na sajmu u Ženevi!

Volvo Car Group će na sajmu automobila u Ženevi predstaviti treći u seriji koncept automobila, Concept Estate koji nastavlja primjenu dizajnerskog jezika eksterijera koji je otkriven u prva dva koncepta.

Volvo Estate Concept - 2014 - 02

Međutim, ono po čemu je ovaj model specifičan je to što će ga karakterisati specfični enterijer koji ukazuje na buduće pravce razvoja enterijera Volvo kompanije, a koji donosi značajan napredak kako u smislu izgleda tako i funckije.

Volvo Estate Concept - 2014 - 04

Najvažnija karakteristika enterijera ovog modela je njegova jednostavnost. Tradicionalni odabir tastera i kontrola zamjenjen je velikim kontrolnim panelom u vidu ekrana osetljivog na dodir koji je integrisan u centrlanu konzolu. U saradnji sa specijalno dizajniranim softwareom, ekran osetljiv na dodir bit će glavni kontrolni panel za novi osećaj vožnje ovog modela.

Volvo Estate Concept - 2014 - 05

Volvo je kompanija koja je redefinisala koncept karavan modela kombinovanjem funkcionalnost i praktičnosti sa performansama. V70 i XC70 su među najpoštovanijim karavan modelima na tržištu i novi Concept Estate ukazuje kako bi kompanija mogla da iskoriste ovu zaostavštinu kada je riječ o nastupajućim modelima.

Volvo Estate Concept - 2014 - 06

Volvo je na veoma dobrom putu kada je riječ o koncept vozilima. Tako je Concept Coupe imenovan za automobilom sajma u Frankfurtu prošle godine, dok je sličnu nagradu i Concept XC Coupe osvojio na sajmu u Detroitu.

Volvo Estate Concept - 2014 - 07

Vozilo karakteriše istaknuta rešetka motora iz koje se izdvajaju istaknuta prednja svjetla sa LED svjetlima za dnevnu vožnju obliku slova T, a možemo vidjeti i atraktivne aluminijumske točkove. Zadnji kraj dizajniran je sa mnogo stila na kojem se ističe dvostruki ispušni sistem.

Volvo Estate Concept - 2014 - 01

Kategorije: Koncepti