Posljednji testovi Peugeota 208 GTI

Posljednji testovi Peugeota 208 GTI

Novi Peugeot 208 predstavljen je na ženevskom sajmu automobila u martu ove godine, a tom prilikom predstavljen je i model GTi samo u konceptnom izdanju. Dobri rezultati koje je 208 postigao od svoje premijere samo su još više ubrzali razvoj GTi modela koji sada prolazi posljednja testiranja pred svoju zvaničnu premijeru koju će imati na predstojećem pariškom sajmu automobila. GTi verzija uvaćena ovih je dana bez imalo kamuflaže.

Peugeot 208 GTi neće biti automobil poput konkurencije, gdje se klasični modeli drastično razlikuj od sportskih modela. Peugeot 208 GTi bit će sportski mališan ukalupljen u vozilo namijenjeno za obavljanje svakodnevnih poslova, a ono što je sasvim sigurno jest kako će sportski gen modela 205 GTi biti presađen i u ovaj automobil.

Naravno, Peugeot 208 GTi imat će određene razlike u odnosu na klasični model pa će tako bit širi i niži od klasičnog primjerka 208-ice, a biće i prepoznatljiv po dvostrukom ispuhu, nešto agresivnijem izgledu i većim aluminijskim točkovima. Uz sve navedeno 208 GTi dobit će i bolji ovjes i kočnice. Za pokretanje Peugeota 208 GTi zadužen će biti 1.6-litreni turbo motor sa 204 KS. Ubrzanje do 100 km/h trebalo bi biti manje od 7 sekundi, a maksimalna brzina veća od 225 km/h.

Kategorije: Automobili