Sa Renaultom Kadjar u otkrivanje bosanskih piramida u Visokom

Renault Kadjar Sarajevo

Sa Renaultom Kadjar u otkrivanje bosanskih piramida u Visokom

Bogatoj i šarolikoj gami Renaultovih vozila na bh. tržištu pridružio se model Kadjar, prvi crossover iz C segmenta, koji će praviti društvo već etabliranom crossover modelu B segmentaCaptur. Predstavnici medija dobili su priliku pobliže se upoznati sa Renaultovim novitetom na specijalno organizovanompohoduna bosanske piramide u Visokom, u društvu dr. Semira Osmanagića. Tom je prilikom Kadjar pokazao da je podjednako upotrebljiv, kako na cesti, tako i na terenu.

Novi, dizajnerski izuzetno atraktivan, naglašeno prostran i uzorno udoban francuski crossover, dostupan je u kombinaciji sa četiri nivoa opreme, tri snažna, ali štedljiva turbo motora, te tri tipa pogona, a avantura s njim može početi već za 37.900 KM, koliko košta osnovni i primamljivo opremljeni benzinski model Life Energy TCe 130. Osnovni dizelski model Life Energy dCi 110 košta 42.180 KM.

Renault Kadjar na bh. tržište dolazi s četiri osnovna nivoa opremljenosti: Life, Zen, Xmod i Bose Edition, te uz 10 opcijskih tematskih paketa. No, već standardni paket opreme Life donosi izuzetno bogatu opremu, kao što je ESP-elektronski sistem za kontrolu stabilnosti vozila, ASR-sistem kontrole proklizavanja pogonskih točkova, HSA-pomoć pri kretanju na uzbrdici, sistem aktivne pomoći pri kočenju u nuždi, 7-inčni ekran u boji, tempomat i limitator brzine, klima uređaj, automatska parking kočnica, LED dnevna svjetla, handsfree telefoniranje uz bluetooth i USB.

Renault Kadjar Sarajevo 2

Ponudu agregata za Kadjar otvara turbobenzinski Energy 1.2 TCe sa 130 KS, dostupan uz prednji pogon ili Renaultov napredni sistem prilagođenijeg prijanjanja na podlogu Extended Grip. Od dva dizela, ulazni Energy 1.5 dCi sa 110 KS takođe je rezervisan samo za verzije sa prednjim pogonom ili opciono uz Extended Grip od treće razine opremljenosti Xmod, dok se Pandorina kutija “otvara” sa trećim agregatom iz ponude – Energy dCi 130.

Naime, samo dCi 130, uz ”blaži” pogonski sistem Extended Grip, moguće je konfigurisati i uz 4WD pogonski sklop, a snažniji dizelski agregat dostupan je isključivo uz opremljenije izvedbe opreme Xmod i Bose Edition. Svi agregati serijski su opremljeni stop&start sistemom i ručnim mjenjačem sa šest stepeni prenosa, dok je automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom EDC dostupan samo uz Energy dCi 110.

Iz Renaulta ističu kako vožnja, a posebno parkiranje sa novim Kadjarom dotiče novu dimenziju jednostavnosti. Zahvaljujući novom sistemu za lako parkiranje (Easy Park Assist), koji besprijekorno funkcioniše uz pomoć nekoliko dodatnih satelita asistencije vozaču, vlasnici Renault Kadjara uživaju neprocjenjivu slobodu kroz automatizovano upravljanje na parking mjestima bez obzira na njihovu poziciju, umanjeni prostor pa čak i manju osvijetljenost.

Više informacija o Renaultu Kadjar potražite kod ovlaštenih Renault koncesionara ili na www.renault.ba.

Renault Kadjar (1)

Kategorije: Automobili