Novi McLaren P12

McLaren P12

Da će ovogodišnji pariški salon automobila biti prepun svjetskih premijera govori činjenica da gotovo neće biti ni jednog brenda da neće predstaviti neki novi model. Od malih gradskih automobila, luksuznih limuzina, do super sportskih modela. Među tim super sportskim modelima pojavit će se i novi McLarenov model sa kojim će ovaj brend proslaviti 20-ti rođendan legendarnog modela McLaren F1.

McLaren F1 proizveden je u otprilike 100 primjeraka, a njegov nasljednik prema posljednjim informacijama trebao bi imati znatno veći broj proizvedenih primjeraka, pa po posljednim informacijama u odnosu na legendarni F1 njegov nasljednik trebao bi biti proizveden u 40 puta većem broju.

Kako će on izgledati možemo naslutiti zahvaljujući prvom teaseru koji je McLaren objavio. Prema dostupnoj fotografiji možemo vidjeti da novi sportaš ima svjetla vrlo slična onima s modela MP4-12C.

Novi model Mclarena poznat je pod oznakom P12, a zasnovan je na istoj karbonskoj šasiji u koju je centralno smješten ojačani 3.8-litreni V8 turbo motor sa oko 800 KS. Tu je i KERS sistem koji će mu donijeti dodatnih 100 KS. Snaga će se prenositi stražnje točkove putem automatske transmisije sa dvostrukom spojkom. Kao dio stndardne opreme trebale bi se naći i keramičke disk kočnice.

Kategorije: Sportisti