CBR1000RR Fireblade 2012!!!

Honda CBR1000RR Fireblade za 2012!

Honda je “slučajno” pustila u medie fotografije nove Honde CBR 1000RR Fireblade, koja bi se trebala pojaviti 2012. Kako se može vidjeti Hondin super sportaš odiše oštrim linijama. Tu su i novi točkovi, prednja Showa viljuška kao i zadnji amortizer. Tu je i nova instrument ploča koja je sada u jednom displyu, kao i kod konkurencije. Za sada tu se završavaju novosti. Oni koji su očekivali novi V4 agregat ostati sigurno razočarani, jer za narednu godinu ostaje sadašnji agregat sa 175 KS i 112 Nm obrtnog momenta uz po koju sitnu izmjenu, ali o kakvim će se izmjenama raditi nema preciznih informacija. Moguće da će biti kau u slučaju starog i novog Kawasaki Z 750, gdje je ostao isti motor sa malim izmjenama, koje su donijele više obrtnog momenta i manje vibracija.

Nova CBR- ka ostat će uskraćena i za naprednu elektroniku koja se brine o stabilnosti, elektronike za mijenjanje režima rada motora. Sa ovim modelom u sljedećoj godini Honda ne može parirati ultra dobrim BMW-u S1000RR i Apriliji RSV.

Ovo treba uzeti sve sa rezervom, jer ipak radi se samo o najavi. Na jesen je zvanična prezentacija na kojoj će se otkriti sve precizne informacije o modelu za 2012. godinu.

Kategorije: Motori