Nova Ninja ZX-6R 2012

Novi Ninja Kawasaki ZX-6R 2012

Aktuelni Kawasaki ZX-6R na tržištu se pojavio 2009. godine, što znači da je sada u četvrtoj godini svog života. Ako je vjerovati glasinama koje do sada nisu pogriješile novi super-sportaš iz Akashija na tržište trebao bi stići ove jeseni i to vjerojatno u Milanu gdje je prije dvije sezone pompozno otkriven najbrutalniji superbike ZX-10R. Mlađi od aktualne Ninje ZX-6R jedino je Suzuki GSX-R600 koji je lani izašao na tržište, dok su Hondin i Yamahin predstavnik debelo stariji od Kawasakija. Unatoč tome Japanci bi trebali predstaviti novu generaciju ovog motocikla bez obzira na troškove koje će on generirati.

Situacija na tržištu motocikala dosta je teža nego ona na tržištu automobila, pa je upitna opradvanost ulaganje u razvoj novog modela, ali Kawasaki si ne može dopustiti skretanje sa zacrtanog puta. Budući da novoj Ninji ZX-6R trenutno nema ni traga ni glasa jedino što možemo učiniti je nagađati kakvu će nam ona tehnologiju donijeti, te koji će vizualni smjer pratiti.

Ekipa magazina Moto Revue i njegov Photoshop ekspert Jérôme Vannesson misli da će nova Ninja ZX-6R biti vrlo slična Kawasaki superbike motociklu. Njihovu računalno generisanu javno su prikazali, a koju mi prenosimo. Što bi nam na tehnološkom planu trebao donijeti novi Kawasakijev? Novosti bi mogli svesti na tri nazivnika – elektronika, snaga i upravljivost. Za očekivati je da će nova Ninja ZX-6R biti najupravljiviji i najsnažniji super-sportaš u klasi i to zahvaljujući brdu elektronike poput fly-by-wire sistema, traction controla, elektronski podesivog ovjesa i niz drugih sitnica koje će na njega postaviti društvo iz Akashija.

Kategorije: Motori