Predstavljen Kawasaki Z900RS – Najljepši retro motocikl

Predstavljen Kawasaki Z900RS – Najljepši retro motocikl

Kawasaki je na sajmu motocikala u Tokiju predstavio novi Z900RS retro model. Ovaj model sa svojom izvedbom i ponudom boja japanskog proizvođača vraća u prošlost, ali buduće vlasnike.

Dvije godine nagađanja oko izlaska ovog modela tako su završene. Ovaj model predstavlja omaž legendarnom Kawasaki Z1 modelu. Kawasaki sa ovim modelom vraća se u izuzetno popularan neo-retro segment iz kojeg je izašao sa prestankom proizvodnje W800 modela.

Agregat koji pokreće ovaj model pozajmljen je sa standardnog Z900, ali je modifikovan da nudi više snage na nižem broju okretaja čime je još zabavniji za vožnju po gradu. Na raspolaganju je 111 KS pri 8.500 o/min i 98 Nm maksimalnog okretnog momenta pri 6.500 o/min, što je dosta za njegovu veličinu i težinu od 215 kg.

Iznad agregata je najvažniji dio koji daje ovom motociklu poseban karakter, a to je retro rezervoar za gorivo zapremine 17 litara. On prikazuje retro DNK ovog motocikla i glavni je dizajnerski segment.

Ostali retro elementi uključuju zadnji blatobran, analogne instrumente na instrument tabli, okrugli far, stop svjetlo ovalnog oblika, okrugle retrovizore, kao i ispušni sistem od nehrđajućeg čelika.

Novi Z900RS možda izgleda kao old timer, ali i te kako ima modernih tehnologija na njemu. Tu mislimo na kontrolu proklizavanja, sa dva moda, ali i radijalne kočione čeljusti koje mu osiguravaju da u potpunosti iskoristite sportske performanse agregata. Tu je i LED osvjetljenje što su karakteristika koji nećete naći na standardnom Z900 modelu, kao i obrnutu 41-milimetarsku viljušku.

Kawasaki Z900RS bit će dostupan u kombinacijama boja: Candytone Brown i Candytone Orange, Metallic Spark Black, Metallic Matte Covert Green i Flat Ebony. Samo fali cafe racer verzija, ali smo sigurni da je i ona na putu.

Kategorije: Motori