Renault Multi-Sense: Dirigent svih naprednih sistema u novoj gami luksuznih Renault vozila

Central console with Renault multi-senses control

Renault Multi-Sense: Dirigent svih naprednih sistema u novoj gami luksuznih Renault vozila

Paralelno sa lansiranjem novog Espacea, Renault je razvio jedinstveni i napredni sistem Multi-Sense, koji se kao dirigent orkestra brine o savršenom funkcionisanju svih naprednih tehnologija i sistema. Zahvaljujući ovom dragulju moderne tehnologije, ljudske emocije i vozačke zahtjeve nikada lakše nije bilo prenijeti na automobil.

Renault se može pohvaliti činjenicom da je postao prvi svjetski proizvođač koji je u jedan serijski automobil ugradio, a koji će uskoro postati dostupan u svim luksuznijim modelima, sistem Multi-Sense. Ovaj napredni, ali i jedinstveni sistem, bez obzira žele li vozač i saputnici sportsku vožnju, udoban i opuštajući ugođaj ili efikasnije parametre vožnje, prilagođava se jednim pritiskom na tipku.

Multi-Sense putnicima nudi potpuno novu dimenziju užitka u korištenju vozila kroz niz različitih doživljaja vožnje i putovanja zahvaljujući četiri unaprijed programirana načina rada (Eco, Comfort, Neutral i Sport), te potpuno prilagodljiivim načinom rada Perso.

Multi-function rotary control

Beskrajno bogatstvo mogućnosti

Svaki način rada stvara i usklađuje određeno vozačko raspoloženje prilagođavanjem: reakcija motora, promjena brzina EDC mjenjača, otpora upravljača, sistema 4Control i postavki aktivne kontrole ovjesa

U skladu s tim ujedno se prilagođava i ambijent u unutrašnjosti. Boja ambijentalnog osvjetljenja može biti zelena, plava, žuta, crvena ili ljubičasta. Zatim se mijenja izgled i boja informacija na instrumentima, a posebno je zanimljiva promjena zvuka motora. Na koncu, prilagodljiv je i rad klima-uređaja u načinu rada Eco.

Posrednik između vozača i Multi-Sense sistema je ekran R-Link 2 uređaja, koji zahvaljujući jednostavnim i temeljito osmišljenim ‘’izbornicima’’ omogućava intuitivan pristup beskrajnim funkcijama.

Renault R-Link 2

Svaki sat, svaki dan ‘’novi’’ Espace

U srcu Multi-Sense sistema do izražaja dolazi činjenica da vozač u toku jednog dana svoj automobil može koristiti u različitim uslovima i s različitim potrebama. Zahvaljujući ovom naprednom sistemu, novi Espace prilagođava se različitim životnim zahtjevima, kako bi svaki trenutak bio jedinstven.

Ako vam dan započinje porodičnim putovanjem autocestom, način rada Comfort idealan je odabir za sve putnike koji novom Espaceu daje stabilnost, udobnost i sigurne performanse limuzine. Nakon toga možda je vrijeme za samostalnu pustolovinu na zavojitim seoskim cestama. U načinu rada Sport, Espace nudi vozna svojstva na zavidnoj razini za svoje gabarite, jer motor, mjenjač, ovjes i upravljač zajedno sarađuju kako bi ponudili vrhunske vozačke užitke.

Renaultova šasija 4Control uveliko poboljšava preciznost i upravljivost. Naime, Multi-Sense upravlja interakcijom između sistema 4Control, elektronski kontrolisanog rada ovjesa i svih ostalih tehnologija posvećenih užitku vozača i putnika.

Okruženje u automobilu također se prilagođava željama vozača: ambijentalno osvjetljenje crvene je boje, a zvuk motora poprima sportskije note zahvaljujući zvučnom sistemu Bose Surround Sound.

Instrumenti također imaju ulogu u poboljšanju iskorištavanja energije i ekonomičnije potrošnje goriva.

Renault 4Control Chassis

Standard od srednjeg paketa ZEN

Inovativni sistem Multi-Sense je debitovao s novom generacijom Espacea, dostupnog u mreži bosanskohercegovačkih koncesionara od proljeća ove godine, a Renault ovaj tehnološki dragulj darežljivo nudi serijski od srednjeg paketa opremljenosti ZEN. Rezervisan je i prilagođen isključivo za verzije sa EDC mjenjačem sa dvostrukim kvačilom.

Poslije Espacea, Multi-Sense će se u skladu sa aktuelnom Renaultovom filozofijom ugrađivati u novu luksuznu limuzinu Talisman.

Više o tehnologiji koja se prilagođava ljudskim emocijama i senzualnije odgovara na vozačke zahtjeve možete iskusiti iz prve ruke u Novom Renault Espaceu kod ovlaštenih uvoznika ili se informisati na službenoj web i facebook stranici Renaulta u BiH.

Kategorije: Nova tehnologija