Aston Martin Varekai SUV stiže početkom naredne godine!

Aston Martin Varekai SUV stiže početkom naredne godine!

Aston Martin prvi put u svojoj historiji predstavit će SUV model.

Naredne godine britanski proizvođač predstavit će svoj prvi SUV model pod imenom Varekai. Automobil je gotovo spreman jer je mala grupa potencijalnih kupaca pozvana da vidi kako automobil izgleda. Prije toga, Aston Martin je na ženevskom sajmu automobila 2015. godine predstavio SUV konceptnom izdanju pod imenom DBX.

Serijski model imat će konvencionalniju petvratnu karoseriju, a javnosti će biti predstavljen početkom 2019. godine, najvjerovatnije na sajmu automobila u Ženevi.

Konceptni DBX koristio je električni pogon čiji su elektromotori smješteni u točkovima, ali serijski model imat konvencionalne motore na fosilna goriva. No, to ne isključuje dolazak i električnog SUV-a jer je Aston Martin najavio kako će sredinom sljedećeg desetljeća svi njegovi modeli biti ili hibridni ili potpuno električni.

Aston Martin Varekai proizvodit će se u potpuno novoj tvornici u St. Athanu u Južnom Walesu koja je još u fazi sastavljanja. Varekai će se sklapati ručno, a glavni konkurenti na tržištu će mu biti Bentley Bentayga, Porsche Cayenne, Lamborghini Urus i Maserati Levante.

Aston Martin DBX koncept

 

Kategorije: Noviteti