Seat Leon Cupra R Limited Edition stiže u Frankfurtu

Seat Leon Cupra R Limited Edition stiže u Frankfurtu

Luca de Meo, predsjednik uprave marke SEAT, otkrio je predstavnicima medija novitete sa nadolazećeg salona automobila u Frankfurtu putem web konferencije za medije.

Tokom prvog dana ovoga posebnog događanja modeli Arona i Leon CUPRA R bit će u centru pažnje te će se predstaviti na poseban način. U utorak, 12. septembra, u 12:15 sati, konferenciju za medije marke SEAT vodit će Luca de Meo, predsjednik uprave marke SEAT, koji će javnosti predstaviti korporativnu statistiku, novi model Arona, Leon CUPRA R, Alexu te javno obznaniti finaliste konkursa za odabir naziva novoga velikog SUV-a.

U popodnevnim će se satima članovi uprave dva puta obratiti medijima: Wayne Griffiths, izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing te dr. Matthias Rabe, izvršni potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj, u 15:00 sati predstavit će novi model Leon CUPRA R i buduće poslovne projekte za seriju CUPRA, a Ned Curic, potpredsjednik za Alexu tvrtke Amazon i dr. Matthias Rabe u 16:30 sati pričat će o integraciji Alexe, novoga inovativnog digitalnog pomoćnika sa upravljanjem glasovnim naredbama, u ponudu modela marke SEAT.

SEAT prolazi kroz jedno od najboljih razdoblja u historiji kompanije. U posljednje je četiri godine marka SEAT ostvarila rast od 30 %. Lani je prodala gotovo 410 000 vozila i ostvarila operativnu dobit od 143 miliona eura, što predstavlja najbolji rezultat kompanije ikad. U prvih osam mjeseci 2017. godine marka SEAT prodala je više od 310 000 vozila, što predstavlja povećanje veće od 13 % u poređenju sa istim razdobljem prošle godine. To je ujedno najbolji rezultat od 2001. godine.

Rast prodaje u 2017. godini odražava se i na financijske rezultate marke SEAT za prvo polugodište. U prvoj polovici tekuće godine operativna dobit rasla je za 40,9 % u poređenju sa istim razdobljem 2016. godine, postigavši rekordan iznos od 130 miliona eura. Promet je istovremeno porastao za 12,7 % u prvih šest mjeseci tekuće godine te iznosi 5,054 miliona eura.

Kategorije: Auto sajam, Noviteti