Audi SQ5 Sportback – Nova perjanica iz Ingolstadta

Audi SQ5 Sportback

Audi SQ5 Sportback – Nova perjanica iz Ingolstadta

Audi SQ5 Sportback nova je perjanica iz Ingolstadta kojeg pokreće snažni TDI motor. Nakon Audi Q3 Sportback i e-tron Sportback, ovo je treći terenski crossover u CUV izvedbi.

Ovaj kupe s dinamičnim linijama obraća se kupcima koji cijene ne samo izražajni dizajn i tehničke inovacije već i sportski karakter te visok nivo svakodnevne upotrebljivosti. Izrazito nagnuto zadnje staklo i naizgled visoko postavljeni zadnji odbojnik daju Q5 Sportbacku dinamičan i moćan izgled.

Kao i klasični Q5, tako i novi Q5 Sportback donosi svjetla s digitalnom OLED tehnologijom. Audi nudi zadnja svjetla s inovativnom digitalnom OLED tehnologijom na zahtjev kupca.

Audi SQ5 Sportback

Audi nudi novo terensko terensko vozilo u vanjskim linijama “advanced” i “S line”. Razlike su u Singleframeu, bočnim otvorima za zrak, a posebno u zadnjem odbojniku.

Postoji 12 završnih boja i niz ukrasa za dodatne dijelove koje možete odabrati, uključujući crni paket. Sa dužinom od 4,69 m, Q5 Sportback sedam je milimetara duži od svog sestrinskog modela Q5.

Audi SQ5 Sportback TDI

Oni dijeli istu visinu od 1,66 m kao i širinu od 1,89 m. Međuosovinski razmak od 2,82 m pruža dovoljno mjesta u putničkoj kabini.

Paleta motora pri lansiranju: dva TDI i jedan TFSI motor

Audi Q5 Sportback na evropsko tržište stiže sa tri verzije motora – dva TDI i jednim TFSI motorom. Izlazna snaga kreće se od 204 KS do 286 KS. Svi motori zadovoljavaju nove propise štetnim emisijama Euro 6d ISC-FCM AP.

Audi SQ5 Sportback

Za pogon u Q5 Sportback 40 TDI quattro odgovoran je 2.0 TDI motor sa 204 KS i 400 Nm okretnog momenta. Ovaj model ima ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,6 sekunde i maksimalnu brzinu od 222 km/h. Motor je opremljen blagim hibridnim 12 V (MHEV) sistemom koji povećava efikasnost.

Sedmostepeni S tronic mjenjač i efikasni quattro pogon s ultra tehnologijom pružaju prijenos snage na sva četiri točkar.

Audi SQ5 Sportback TD

Audi Q5 Sportback 50 TDI quattro nudi još više snage i okretnog momenta: 286 KS i 620 Nm što je dovoljno za standardni sprint do 100 km/h za 5,7 sekundi i maksimalnu brzinu od 240 km/h. Također ovaj motor je opremljen blagim hibridnim 48V MHEV sistemom.

Osmobrzinski tiptronic mjenjač prolazi glatko i brzo kroz stepene prijenosa, a stalni quattro pogon na sve točkove koristi mehanički centralni diferencijal. On raspoređuje 40 posto okretnog momenta na prednju osovinu i 60 posto na zadnju.

Audi SQ5 Sportback TD

Audi Q5 Sportback 45 TFSI model pokreće 2.0 TFSI koji raspolaže sa 265 KS i 370 Nm okretnog momenta. Od 0 do 100 km/h sprinta za 6,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od 240 km/h. Kao i dvolitreni TDI, koristi 12 V blagi hibridni sistem, sedmostepeni S tronic mjenjač i quattro pogon s ultra tehnologijom.

Kao vrhunski model nudi se i SQ5 Sportback TDI. Njegov trolitarski TDI nudi veliku snagu od 341 KS i 700 Nm okretnog momenta.

Audi SQ5 Sportback TD

Kategorije: Noviteti