Novi Audi A1 uhvaćen na testiranju

Audi A1 Sportback

Novi Audi A1 uhvaćen na testiranju

Novi Audi A1 uskoro bi trebao biti predstavljen, a njegov razvoj trenutno je u finalnoj fazi što potrvđuju i slike testnog protptipa.

Testni prototip uslikan je tokom testiranja u Skandinaviji, s maskirnom folijom preko karoserije automobila koja u velikoj mjeri sakriva vizuelne detalje. No, ono što se može vidjeti da novi A1 neće donijeti novi revolucionarni dizajn već evoluciju postojećeg dizajna.

Na prvi pogled vidiljiva je nova maska motora, odbojnici, svjetlosna grupa, i nova pozicija bočnih retrovizora. Također pormjenjena je i bočna strana automobila koju odlikuju oštre linije, a promjene su očekivano zahvatile i stražnji dio na kojem je potpuno nova svjetlosna grupa.

U principu bit će ovo potpuno novi A1, ali će zadržati svoju prepoznatljivost što doprinosi sticanju dojma da se radi o redizajnu. Najveće promjene očekuju se u unutrašnjosti automobila, a novi A1 dobit će aktuelnu tehnologiju koja je dostupna u Audi modelima.

Novi Audi A1 vjerovatno će biti postavljen na MQB platformu s čim bi postao prvi mali gradski automobil iz VW grupacije na ovoj platformi. Upravo veći A3 model bio je prvjeinac za MQB platformu.

Kategorije: Noviteti