Novi BMW X5 2014. – Zvanične fotografije

BMW X5 2014

Novi BMW X5 2014. – Zvanične fotografije

Nakon dugog iščekivanja i niza špijunskih fotografija, konačno je BMW predstavio zvanične fotografije nove, treće, generacije popularnog BMW X5 modela. Treća generacija X5 (F15) modela zvaničnu premijeru imat će na jesen ove godine u okviru sajma automobila u Frankfurtu.

Prema dostupnim fotografijama može se vidjeti da BMW nije radikalno mjenjao dizajn, a novi X5 model nastavio je dizajnerski smijer kojim je krenu BMW sa posljednjim modelima. Iako se radi o novom modelu ipak ima velikih sličnosti sa prethodni model. Tako bočni dio automobila gotovo da je preslikan sa prethodne generacije, ali i prednja i stražnja strana imaju velike sličnosti sa prethodnim modelom.

Prilikom razvoja treće generacije X5 modela, inženjeri u BMW-u posvetili su veliku pažnju smanjenju ukupne mase koja je prema prvim informacijama manja gotovo 150 kg, što će se pozitivno odraziti na smanjenje potrošnje i emisije štetnih pliova. Kada je riječ o motorima ponuda kreće od 2.0-litrenog common rail dizela sa 218 KS, pa sve do snažnog V8 benzinca sa 450 KS. Zanimljiva informaciaj veže se za bazni dizel motor, za koji se navodi da će imati potrošnju od svega 5,6 l/100 km.

Kategorije: Noviteti