Lamborghini Huracan Performante Spyder stiže na sajam u Ženevi

Lamborghini Huracan Performante Spyder stiže na sajam u Ženevi

Lamborghini je na prošlogodišnjem sajmu automobila u Ženevi predstavio Performante verziju Huracana, koja je u tom momentu bila najbrži produkcijski automobil na njemačkoj stazi Nürburgring.

Tada je Lamborghini Huracan Performante stazu Nürburgring prešao za 6 minuta i 52.01 sekunde, a za njegovim volanom je bio Lamborghinijev test vozač Marco Mapelli.

Za ovogodišnji sajam automobila u Ženevi Lamborghini priprema Huracan u Spyder izvedbi. Huracan Performante Spyder između ostalog odlikovat će napredni, aktivni aerodinamički sistem “Aerodinamica Lamborghini Attiva” (ALA), lakši ispušni sistem, te brojni elementi od karbona u unutrašnjosti.

Poznati 5,2 litreni V10 atmosferski motor sa 630 KS i 600 Nm okretnog momenta bit će dodatno pojačan, ali detalji još nisu poznati. On će biti uparen sa sedmostepenim mjenjačem s dvostrukim kvačilom.

Coupe izvedba ima ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,9 sekunde i postiže maksimalnih 325 km/h, a slične brojke važit će i za Spyder. Očekivano, Spyder izvedba bit će teža i skuplja od Coupea, čija cijena u Evropi iznosi 195.040 eura bez poreza.

Kategorije: Noviteti