Novi Renault MEGANE R.S. – Novi nivo performansi

Novi Renault MEGANE R.S. – Novi nivo performansi

Na a Frankfurtskom salonu automobila 2017. premijerno će se predstaviti i novi Mégane R.S. opremljen šasijom 4Control, prvom šasijom te vrste u ovom segmentu.

Od predstavljanja prve verzije 2004. godine Megane R.S. izgradio je jaku reputaciju na tržištu automobila visokih performansi C-segmenta. Novi Renault Megane R.S. preuzima Renault Sport-ova prepoznatljiva obilježja: okretnost, efikasnost i užitak u vožnji te ih podiže na novi nivo.

Zahvaljujući većoj preciznosti šasije koja je ostvarena uz pomoć tehnologije 4CONTROL za upravljanje na sva četiri točka, Megane R.S. je postao jedinstven u svom segmentu po ovom tehničkom rješenju.

Pokreće ga potpuno novi motor snage 280 KS sa 380 Nm okretnog momenta u koji su ugrađene najnaprednije tehnologije sa kojim Renault raspolaže. Usto novi Megane R.S. po rvi puta na izbor nudi dvije vrste mjenjača.

Također, novi Megane R.S. preuzima i Renault tehnologije i automobilističkih utrka. U njegovom razvoju učestvovao je i Nico Hulkenberg, vozač fabričkog Renault F1 tima koji je i ambasador Renault Sport Cars odjela.

Narudžbe za novi Megane R.S. počinju od 1. decembra 2017. godine.

Kategorije: Noviteti