Bugatti Chiron bit će predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2016.

Sajam automobila u Frankfurtu 2015 bentley bugatti lamborghini porsche mansory akrapovic - 620 - 09

Bugatti Chiron bit će predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2016.

Bugatti je na ovogodišnjem sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstavio Vision Gran Turismo koncept, a sa krajem ove kalendarske godine obznanio je da će pod imenom Chiron predstaviti novi proizvodni model i to s početkom 2016. godine.

Novi Bugatti Chiron bit će tako predstavljen na sajmu automobila u Ženevi koji će svoja vrata otvoriti početkom marta 2016. godine. Dizajn novog Bugatti modela inspirisan je nedavno predstavljenim Vision Gran Turismo konceptom, a obzirom da je sam koncept izgledao vrlo uvjerljivo, pretpostavljamo da neće biti značajnijih promjena na serijskom modelu.

Očekuje se da će Chirona pokretati W16 8.0-litreni motor koji bi trebao razvijati oko 1.500 KS i 1.500 Nm okretnog momenta, pa uz takvu snagu ovaj automobil prvih 100 km/h trebao bi uhvaiti za 2,3 sekunde, dok bi maksimalna brzina trebala iznositi oko 460 km/h.

Ovaj model ime je dobio po Louisu Chironu, legendarnom vozaču koji je za Bugatti osvojio brojne utrke tokom dvadesetih i tridesetih godina prošlog vijeka. Važno je istaći da će broj primjeraka Chirona modela biti ograničena na oko 450 komada, a Bugatti je već primio 100 narudzbi ovog modela.

Kategorije: Noviteti