Clio Initiale Paris

Clio Initiale Paris, luksuzni model

Uspijeh Citroënove DS linijije ponukao je čelne ljue Renaulta da napreve isti korak i da se i oni upuste u takvu avanturu. Takvu odluku već je donio Peugeot a prvi predstavnik bit će model 208 XY, dok će prvi predstavnik Renaulta biti Clio Initiale Paris, koji će premijeru imati u Parizu.

Novi Clio Initiale Paris podiže nivo luksuza koji nudi ovaj automobil, ali i prokrčiti put za druge članove Renaultove game koji će uskoro naći u istoj izvedbi. Initiale Paris izvedba Clia dobit će znatno luksuzniju unutrašnjost koja će biti izuzetno bogata opremom i novim tehnološkim stvarima. Takođe tu je i osvježeni izgled koji će mu donijeti, a novi točkovi te mnoštvo hroma sa jedinstvenim kombinacije laka učinit će ovaj automobil još atraktivnijim.

Pored Clia ovakvu izvedbu dobit će i novi Espace koji dolazi u narednih godinu dana. Nakon ova dva modela sigurno još tri pripadnika Renaultove game bit će prerađena na isti način, a Initiale Paris prerast će u svojevrsni Renaultov pod-brand. Tim stručnjaka i dizajnera već radi na stvaranju Initiale Paris branda o kojem će se više znati krajem sedmice nakon otvaranja pariškog sajma automobila. Uz spomenutu značku Renault priprema i teren za povratak Alpine koja bi se među žive trebala vratiti kroz dvije do tri godine.

Kategorije: Noviteti