Ford Evos

Budućnost Fordovog dizajna i tehnologije

Koncept Ford Evos čiji izgled ostavlja otvorena usta uvodi novi globalni dizajnerski smjer i signalizira te istražuje ključne pogonske agregate i tehnologije vozila.

Razvijen u zajedničkom procesu Fordovog globalnog tima dizajnera, novi dizajnerski DNK pokazan na konceptu Evos  je ključan dio globalne strategije proizvoda One Ford. To je okvir iz kojeg će nastajati novi proizvodi u Fordovim dizajnerskim studijima širom svijeta i ključni elementi vanjskog i unutrašnjeg dizajnerskog jezika koji će se primjenjivati na nadolazeće Fordove modele.

“Željeli smo da koncept Ford Evos pošalje jasnu poruku o smjeru Fordovog dizajna – oblikovanje vozila koja su zabavna za vožnju, imaju privlačnost premium klase, a ono što je najvažnije zapanjujuće su lijepi,” rekao je J Mays, potpredsjednik grupe za dizajn i glavni kreativni direktor.

Fordov globalni tim za istraživanje i inovacije osmislio je tehnologiju za Ford Evos jednako vizionarsku kao i dizajn. Rezultat upućuje na Fordovu namjeru da iskoristi uzlet inovacija kao što je SYNC za sistem povezivosti u automobilu.

Tehnološko iskustvo u konceptu prigrljuje novu dimenziju interakcije i osvještenosti vozača koja je još u razvojnoj fazi. Povezivost između vozila i vozačevog osobnog oblaka informacije je u samoj biti vizije.

Kategorije: Noviteti