Kia Niro koncept

Kia Niro koncept

Kia Niro koncept

Iz Kije su potvrdili da će se njihov novi dramatični evropski koncept, kojeg će predstaviti 10. septembra na salonu u Frankfurtu, zvati Kia Niro.

Niro predstavlja Kijin pogled na budućnost B klase i može se pohvaliti urbanošću i čvrstoćom, a između ostalog donosi i inovativni motor. Vozilo su dizajnirali u Kijinom frankfurtskom dizajnerskom studiju – manje od kilometar udaljenom od sajmišta – pod vodstvom Francuza Gregory-a Guillauma, njihovog glavnog evropskog dizajnera.

Prihvatajući svaki izazov koji nude savremeni vozači Niro predstavlja kombinaciju nestašnog karaktera robusnog, ali još uvijek elegantnog oblika i mješavinu materijala (dijelovi od nehrđajućeg čelika), a sve to unutar kompaktnih dimenzija.

Rođen kao plod Kijine odlučnosti u traženju novih kompaktnih vozila za individualistične i zahtjevne vozače, kojima je veličina itekako bitna, Niro predstavlja zanimljive elemente, koje obično ne povezujemo s manjim autima, a stvoren je u Evropi za zadovoljavanje evropskih okusa.

Kia će Nirovo frankfurtsko »rođenje« iskoristiti za »opipavanje pulsa« potencijalnih kupaca, što će  koristiti kod razvoja budućih serijskih modela.

Autodesk VRED Professional 2014

Kategorije: Noviteti