McLaren Speedtail zvijer sa 1.050 KS već rasprodata!

McLaren Speedtail zvijer sa 1.050 KS već rasprodata!

McLaren je javnosti predstavio novi model pod imenom Speedtail koji će postati nova ikona britanskog proizvođača.

Najveći trag u historiji proizvodnje McLaren sportskih automobila ostavio je F1 model koji je imao centralnu vozačku poziciju i dva suvozačka mjesta. Trenutno, glavnu McLarenovu okosnicu čini model Senna, ali uskoro će tron prepustiti novom Speedtail modelu.

McLaren Speedtail proizvest će se u ograničenoj seriji od 106 primjeraka koji su već rasprodati! Speedtail je ultrasportski model čije performanse zadivljuju. Pokreće ga hibridni sklop koji čini 4,0 litreni V8 biturbo motor i električni motor pa u konačnici raspolaže snagom od 1.050 KS. Automobil ubrzava od 0 do 300 km/h za svega 12,8 sekundi, a na kraju postiže maksimalnu brzinu od 402 km/h.

Dužina automobila iznosi 5,13 metra, a karoserija ima aktivna aerodinamička rješenja koja McLaren primjenjuje od P1 modela. Putnička kabina ili bolje rečeno vozački kokpit u potpunosti je orijentisan ka vozaču, a vozačka pozicija nalazi se u sredini. Sa lijeve i desne strane vozača nalaze se suvozačka mjesta koja su malo pomjerena unazad.

Očekivano, putnička kabina obiluje hight tech rješenjima, pa vozač za pregled svih bitnih informacija ima tri ekrana. Kada je riječ o cijeni jedan primjerak košta 1,97 miliona eura, a prve isporuke počet će početkom 2020. godine.

Kategorije: Noviteti