Novi BMW X4 – Zvanične fotografije

BMW X4 Concept

Novi BMW X4 – Zvanične fotografije

U javnosti su se pojavile prve fotografije novog BMW X4 modela. U posljednje vrijeme običaj je da “procure” u javnost zvanične fotografije novih modela pred neki značajan sajam automobila, a tako se očekivalo i za model X4.

Tako bi se ovaj model mogao pojaviti na predstojećem sajmu automobila u Shanghaiu. Iako se radi o konceptnom modelu, automobil izgleda sasvim realno pa je očekivati da se u finalnoj verziji nađe bez većih promjena. Kao što možemo vidjeti sa fotografija X4 modela slijedi isti dizajn kao i model X6.

BMW X4 koristiti će platformu modela BMW X3, a dužina vozila trebala bi biti 4,65 metara, što je jednako kao i dužina modela X3. Najveća razlika u odnosu na X3 model bit će stražnji kraj, uključujući i liniju krova na stražnjem dijelu. Model X4 bit će sportski nastrojen model za razliku od modela X3. Za pokretanje ovog modela koristit će se ista paleta motora kao kod modela X3, pa možemo očekivati četiri i šest cilindarske benzinske i dizelske motore snage od 184 KS do 313 KS. Očekuje se da će se kasnije pojaviti i X4 M model.

Nakon zvaničnih fotografija očekuje se da će BMW zvanično objaviti više informacija o novom konceptu koji će biti službeno predstavljen na Shanghai Motor Show, koji počinje 21. aprila.

Kategorije: Noviteti