Predstavljen Seat Alhambra facelift

Seat Alhambra facelift 2015 - 01

Predstavljen Seat Alhambra facelift

Seat je zvaničnim putem predstavio Alhambra facelift model koji karakterišu kozmetičke i tehničke promjene. Seat Alhambra koja je na sredini proizvodnog ciklusa dobila je unaprjeđenja po uzoru na bratski Volkswagen Sharan model koji je također ove godine dobio facelift izvedbu.

Seat Alhambra na vanjskom dijelu karoserije dobila je nova LED zadnja svjeta, novi logo brenda, nove točkove i nove boje karoserije. Putničku kabinu također su zahvatile promjene pa je tu novi dizajn upravljača, nove boje ukrasa kao i promjenjeni tasteri.

Seat Alhambra facelift 2015 - 03

Tu je i nova generacija informaciono zabavnog sistema koji ima ekran osjetljiv na dodir sa dijagonalom od 6,3 inča unutar kojeg je dostupana MirrorLink tehnologia što omogućava da uparite svoj pametni telefon sa vozilom.

Seat Alhambra facelift 2015 - 04

Kada je riječ o tehničkim unaprjeđenjima kompletna ponuda motora dobila je poboljšanja pa sada svi motori zadovoljavaju Euro 6 norme o ispušnim plinovima i imaju manju potrošnju od prethodnika do 15%.

Seat Alhambra facelift 2015 - 05

Seat Alhambra dostupna je sa benzinskim 1.4-litreni TSI motor koji razvija 150 KS dok dizelsku ponudu čine tri motora, bazni 1.6-litreni TDI motor sa 115 KS te snažniji i 2.0-litreni TDI motor u izvedbi od 150 KS i 184 KS. Svi motori osim baznog 1.6 TDI motora mogu opciono upariti DSG mjenjačem, a koji je standardan za Alhambra model koji pokreće 2.0 TSI motor.

Seat Alhambra facelift 2015 - 02

Seat je unaprijedio i sigurnost Alhambra modela kroz nove sisteme pomoći za vozače. Prodaja novog modela počet će na jesen ove 2015.

Kategorije: Noviteti