Novi Peugeot E-3008 – Električni fastback suv koji pomiče granice

Novi Peugeot E-3008 – Električni fastback suv koji pomiče granice

PEUGEOT će do 2025. nuditi veliki izbor električnih automobila, a novu eru započinje najprodavaniji model, potpuno novi električni fastback SUV, PEUGEOT E-3008.

PEUGEOT je sa novim E-3008 pomaknuo granice kreativnosti kroz dizajn, užitak u vožnji i električne performanse koje osiguravaju korisnicima posve novu razinu užitka u vožnji.

  • PRIVLAČNOST fastback SUV novog i učinkovitog dizajna.
  • EMOCIJA koju pruža PEUGEOT Panoramic i-Cockpit® nove generacije, podižući užitak u vožnji na posve novu razinu.
  • IZVRSNOST 100 % električnog dosega (do 700 km) i performansi, zahvaljujući novoj platformi STLA Medium.

PEUGEOT E 3008

Aktualni PEUGEOT 3008 jedan je od najprodavanijih modela marke, a u proteklih je sedam godina oduševio više od 1 320 000 kupaca u 130 zemalja. PEUGEOT predano radi na elektrificiranju cjelokupne Peugeot game vozila te će do 2025. svi modeli imati elektrificiranu verziju, a do 2030. planira prodaju u Europi bazirati isključivo na električnim vozilima. Predstavljanjem novog E-3008, PEUGEOT otvara vrata novog, električnog doba.

PEUGEOT E-3008 prvi je model napravljen na novoj platformi, STLA Medium. Riječ je o inovativnoj platformi osmišljenoj da u najvećoj mjeri ispuni sve najvažnije kriterije kupaca: doseg (do 700 km), vrijeme punjenja (30 minuta), užitak u vožnji, performanse, učinkovitost te povezane usluge i funkcije (planiranje putovanja, pametno punjenje, funkcija Vehicle to Load, Plug&Charge i bežično ažuriranje).

Novi PEUGEOT E-3008 proizvodit će se isključivo u Francuskoj,  u Sochauxu, a u prodaju kreće u veljači 2024.

PEUGEOT E 3008

Gama modela temeljit će se na razinama opreme Allure i GT, s tri paketa opcijske opreme kako bi izbor bio što jednostavniji. Osim različitih razina opreme kupci će moći izabrati između tri potpuno električna motora (210 KS, 230 KS s produljenim dosegom i 320 KS s dva motora (pogon na sve kotače).  U ponudi će biti dostupni i hibridni 1.2L motor 136 KS odnosno plug-in hibridni 1.6L motor 195 KS.

LINDA JACKSON, GLAVNA DIREKTORICA MARKE PEUGEOT: „Predstavljanje novog modela E-3008 velik je korak u transformaciji marke PEUGEOT u privlačan, posve elektrificirani brend koji postavlja nova pravila u pogledu dizajna, užitka u vožnji i učinkovitosti. Njegov vanjski dizajn, spektakularni PEUGEOT Panoramic i-Cockpit®, užitak u vožnji i dosad neviđene električne performanse novog modela E-3008 označavaju novo doba marke PEUGEOT, omogućujući joj da se pozicionira kao francuski brend s najvećim izborom električnih vozila za svakodnevnu upotrebu na tržištu.”

PEUGEOT E 3008

Kategorije: Noviteti