T-Cross novi SUV predstavnik marke Volkswagen

T-Cross novi SUV predstavnik marke Volkswagen

Serijska verzija modela koji je predstavljen 2016. godine na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi kao dugo očekivano konceptualno vozilo, sada je korak do stvarne proizvodnje.

Marka Volkswagen sa vozilom T-Cross proširuje ponudu SUV-ova, koja će sada uključivati i ovaj mali model. “Ja sam puno više od običnog vozila” – to je geslo koje prati predstavljanje T-Crossa. Riječ “više” stoga se treba shvatiti kao program: vozilo nudi više, a istovremeno ne košta više. Svjetska premijera novog T-Crossa održat će se na jesen ove godine. Volkswagen će do tada skratiti vrijeme čekanja omogućujući prvi pogled na budući SUV u klasi malih vozila.

T-Cross, T-Roc, Tiguan i Touareg sada će činiti četiri formata SUV-ova marke Volkswagen. Ovaj Volkswagen dug je 4107 mm i dizajniran je sa karizmom, uvijek je opremljen pogonom na prednje kotače, funkcionalno je osmišljen i inteligentno konstruiran. Dobro se snalazi na gradskim cestama te je spreman za male i velike pustolovine kako unutar urbane džungle tako i izvan nje.

Modularna poprečna platforma (MQB) stvara iznenađujuću količinu prostora u vozilu. Zadnja klupa je podesiva po dužini – za više prostora za koljena ili više prostora za prtljagu. Pozitivan uticaj modularne poprečne platforme ogleda se u svim područjima. T-Cross stoga ulazi na tržište kao jedno o najsigurnijih vozila u svojoj klasi, a to je zagarantovano izvrsnim svojstvima vozila u pogledu sigurnosti tijekom sudara i čitavim nizom sistema pomoži.

U sklopu serijske opreme: “Front Assist” (sistem nadzora okoline) i “Lane Assist” (pomoć zadržavanja vozila na voznom traku). “Ja sam puno više od običnog vozila” – novi T-Cross.

Kategorije: Noviteti