Novi Peugeot Rifter – Prilagođen svakodnevnoj avanturi

Novi Peugeot Rifter – Prilagođen svakodnevnoj avanturi

Više od imena, pravi poziv na putovanje. U prepoznatljivom duhu i vrijednostima posljednjih kreacija marke, novi Peugeot Rifter usvaja inovativnu siluetu prilagođenu svakodnevnoj avanturi.

Peugeot Rifter uspio je povezati stil koji je istovremeno robustan i uglađen. Njegov pustolovni duh prilagođava se svim okruženjima, od urbane džungle do autentičnih prirodnih okoliša. Opremljen s Peugeot i-Cockpit®, novi Peugeot Rifter donosi intenzivan doživljaj vožnje, jedinstven u svojoj klasi i u svim okolnostima.

Izgrađen na novoj platformi, novi Peugeot Rifter nudi otpornost i izdržljivost kako bi zadovoljio najzahtjevnije primjene. Dostupan u dvije duljine, sa 5 ili 7 sjedišta, on njeguje raznovrsnost, modularnost i praktičnost. Ima učinkovite motore kao i tehničku opremu posljednje generacije. Peugeot Rifter, potvrđeni pustolov koji intenzivno živi svaki dan, osmišljen je kako bi inspirirao svakodnevne istraživače.

Novo ime za jedinstvenu siluetu

Peugeot je dao jedinstveno ime svojoj novoj ponudi u gami osobnih vozila. Njegovo ime, Peugeot Rifter, kratko i moćno, odmah Vas vodi u boravak i korištenje na otvorenom.

Užitak u vožnji 100% Peugeot

Užitak u vožnji je u genima marke Peugeot. Novi Peugeot Rifter dizajniran je na platformi EMP2, poznatoj po svojim dinamičkim kvalitetama. U kombinaciji sa posebnim razvojem na stražnjoj strani kako bi se unaprijedila modularnost i opterećenje, ona nudi Peugeot Rifter-u kombinaciju udobnosti i držanja ceste na nivou koji je neviđen u ovom segmentu.

Gama visoko učinkovitih motora

U benzinskim izvedbama, dvije izvedbe 1.2 PureTech motora su dostupne :

  • PureTech 130 KS S&S s automatskim ručnim mjenjačem s 8 brzina (dostupan tijekom 2019)
  • PureTech 110 KS S&S s ručnim mjenjačem s 5 brzina

U dizelskim izvedbama, tri 1.5 BlueHDi motora su dostupna :

  • BlueHDi 130 KS S&S s ručnim mjenjačem sa 6 brzina ili automatskim mjenjačem s 8 brzina EAT8
  • BlueHDi 100 KS s ručnim mjenjačem s 5 brzina
  • BlueHDi 75 KS, s ručnim mjenjačem s 5 brzina.

Tehnologija na najvišem nivou

Novi Peugeot Rifter, odgovarajući na sve potrebe svakodnevnog života, prirodno koristi prednosti posljednjih naprednih tehnologija Marke. Popis sigurnosne opreme je impresivan i jedinstven u segmentu, ovisno o izvedbama: Sistem za pomoć pri zadržavanju vozila unutar vozne trake, sistem za nadzor mrtvog kuta, adaptivan tempomat, prepoznavanje prometnih znakova ograničenja brzine, Active Safety Brake, upozorenje na nedovoljnu pažnju vozača, automatsko upravljanje dugim svjetlima, pristup i pokretanje vozila bez ruku, elektronska kontrola stabilnosti prikolice, električna parkirna kočnica,  Visiopark kamera 1 (180°) za pomoć pri parkiranju straga i dr.

Infotainment posljednje generacije

Povezivost je osigurana velikim dodirnim ekranom u boji od 8’’. Smješten nadohvat ruke, dolazi s dvije USB utičnice, Jack utičnicom, funkcijom Bluetooth kao i bežično punjenje pametnog telefona. Sistem je upotpunjen s funkcijom Mirror Screen kompaktibilan s Mirror Link®, Apple Carplay™ i Android Auto™.

Pametna funkcionalnost

Novi Peugeot Rifter nudi lako prilagodljiv i modularan volumen. Optimizacija arhitekture omogućava 2 izvedbe s 5 i 7 sjedišta od koje je svaka u 2 duljine Osnovna (4,40 m) i Produžena (4,75 m). Ova posljednja dodaje duljinu kako na međuosovinskom razmaku tako i na prevjesu, za idealnu prostranost.

U 2. redu, svako od 3 individualna sjedišta može primiti dječju sjedalicu. Vrlo jednostavno se preklope u podnicu iz prtljažnika sa opcijom « Magic Flat » (dostupna od 2. tromjesečja 2019). U Produženoj izvedbi, 2 neovisna sjedišta u 3. redu su klizna i mogu se izvaditi (kao u Osnovnoj izvedbi) kako bi se prilagodili svim okolnostima  bilo da se radi o volumenu prtljažnika ili prostoru za koljena putnika.

Utovar dugih predmeta je lako jer se suvozačevo sjedalo može staviti u podnicu. Prtljažnik Peugeot Rifter raspolaže volumenom prostora za teret do 775 litre ispod police u izvedbi sa 5 sjedišta u standardnoj duljini ide do 4 000 litre ispod paviljona sa preklopljenim sjedalima u dugoj izvedbi.

Zračni jastuk suvozača «Bag In Roof», svojim inovativnim smještajem u krov, omogućava stvaranje zatvorenog i hlađenog pretinca velikog kapaciteta. Maksimalan kapacitet spremnika je jedinstven za ovaj tip vozila: do 186 litara ovisno o izvedbama.

Predstavljen pretpremijerno na Salonu automobila u Ženevi 2018., novi Peugeot Rifter proizvodit će se u Španjolskoj (Vigo) i Portugalu (Mangualde). Na hrvatsko tržište lansira se na jesen 2018. godine.