Ženevski sajam automobila 2013.

mclaren p1 zeneva

Ženevski sajam automobila 2013. 

Sajam automobila u Ženevi 2013, otvoren je za posjetioce od 7 do 17 marta, a premijere noviteta upriličene su 5. marta za novinare iz čitavog svijeta. Za ženevski sajam automobila možemo reći da je na “neutralnom” terenu pa gotovo uvijek dovodi najbitnije automobilske prozivođače, a najviše one koji proizvoed super skupe i luksuzne automobile. Kao i svake godine posjetioci će moći da uživati u velikom broju svjetskih i evropskih premijera.

Sajam automobila u Ženevi 2013. donio je značajan broj novih modela sportskih automobila, pa će posjetioci imati priliku vidjeti novi Lamborghini Veneno, LaFerrari, McLaren P1, novu Chevrolet Corvette, Alfa Romeo 4C, Pagani Zonud, itd.

Pored supersportskih automobila publika ima priliku vidjeti i automobile za “široke narodne mase”, pa su svoje premijere imali Volkswagen Golf Variant, Toyota Auris Touring Sports, Honda Civic Tourer, Škoda Octavia Combi, Dacia Logan MCV, itd. Pored klasičnih modela proizvođači su predstavili nove modele sa hibridnim pogonom i druge ekološki prihvatljive koncepte. Cijena ulaznice za odrasle iznosi 16 švicarskih franaka, a za djecu i penzionere ista košta 9 švicarskih franaka.

Kategorije: Auto sajam