Novi Škoda Kamiq otkriven prije zvanične premijere u Ženevi

Škoda Kamiq 2019.

Novi Škoda Kamiq otkriven prije zvanične premijere u Ženevi

Škoda je otkrila kako izgleda njen najmanji crossover pod imenom Kamiq koji će svjetsku premijeru imati na sajmu automobila u Ženevi narednog mjeseca.

Škoda Kamiq postaje ulazni model u Škodinu SUV porodicu. Kamiq dijeli platformu sa Volkswagen T-Cross modelom i cilja na mlađu populaciju kojoj je potreban kompaktan i svestran crossover.

Sa dužinom od 4,24 metra moći će odgovoriti velikom broju zahtjeva mladih vozača. Prostrana i funkcionalna putnička kabina vrlo je slična novom modelu Scala. Na centralnoj konzoli postavljen je ekran infotainment sistema, a kupci će moći da izaberu između tri veličine ekrana preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom.

Prostranost i funkcionalnost među glavnim adutima su Škodinih modela. Novi Kamiq donosi donosi prtljažnik sa zapreminom od 400 litara, a preklapanjem naslona zadnje klupe njegova zapremina raste na 1.395 litara.

Za pokretanje Kamiq bit će zaduženi grupacijski TSI i TDI motori. Bazni benzinski model pokretat će 1.0 litarski trocilindarski TSI motor sa 115 KS. narednu stepenicu čini 1,5 litarski četverocilindarski TSI motor sa 150 KS.

Dizelsku ponudu činit će 1,6 litarski četverocilindarski TDI motor 115 KS. Motori su upareni sa ručnim ili opcijskim automatskim DSG mjenjačima. Osnovni modeli imat će pogon samo na prednju osovinu, dok će se kao opcija nuditi i pogon na sve točkove.

Kategorije: Noviteti