Predstavljen novi Citroën C4 Cactus

Predstavljen novi Citroën C4 Cactus

Citroën je u Parizu održao svjetsku premijeru novog C4 Cactusa. Ovim modelom francuski se proizvođač vraća tradiciji udobne vožnje zahvaljujući ovjesu sa hidrauličnim graničnicima.

Vizualno se ističe novim širokim i izražajnim prednjim krajem, preoblikovanim bokovima te naglašenim i uglađenim stražnjim krajem sa novim LED svjetlima s 3D efektom. Ljubitelji personalizacije će doći na svoje budući da se nudi čak 31 kombinaciju vanjskog izgleda.

Programom Citroën Advanced Comfort®, novi C4 Cactus prvi put u Europi uvodi ovjese sa progresivnim hidrauličnim graničnicima (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC) kojima se uveliko omogućava osjećaj letećeg tepiha i prvi put u svijetu predstavlja sjedala Advanced Comfort.

„Cilj marke Citroën je da bude vodeća marka u pogledu udobnosti. Kao proizvođač za masovno tržište, također želi najvećem broju kupaca pružiti tu jedinstvenu udobnost. Uz Novu limuzinu C4 Cactus i uvođenje ovjesa sa progresivnim hidrauličnim graničnicima, nudimo originalnu kompaktnu limuzinu koja ide u korak s vremenom.”

Novi Citroën C4 Cactus na bh. tržište trebao bi stići u proljeće 2018. godine.

Kategorije: Noviteti