Proizvedeni prvi primjerci BMW X7 modela

Proizvedeni prvi primjerci BMW X7 modela

BMW priprema model X7 za serijsku proizvodnju i korist će istu proizvodnu liniju kao i modeli BMW X5 i BMW X6. Pretprodukcijski modeli već su napravljeni i kreće faza njihove homologacije i registracije kako bi se provodili realni testovi.

Proizvodnja prvih pretprodukcijskih primjeraka X7 modela obavljena je u fabrici BMW Grupe u Spartanburgu, SAD. Novi BMW X7 nakon što prođe testove u realnim uslovima koji će se obavljati tokom 2018. godine, zvanično će biti predstavljen krajem 2018. godine.

Tokom testiranja novi X7 bit će izložen najekstremnijim uslovima, pa će se tako naći na vrućem pustinjskom pijesku u područjima Doline Smrti ali i na ledu i snijegu u Skandinaviji. Svi testni modeli presvučeni su maskirim folijama kako bi se što više zamaskirali dizajnerski detalji.

U Spartanburg BMW proizvodi X modele za globalno tržište, a sa rekordna proizvodna godina je 2016-ta sa sa preko 411.000 jedinica. Ova fabrika je ujedno i najveća fabrika BMW Grupe u svijetu. Oko 70 posto vozila proizvedenih u Spartanburgu izvozi se u 140 zemalja širom svijeta.

Ova fabrika zapošljava više od 9.000 ljudi, a svakodnevno sa njenih proizvodnih traka siđe 1.400 modela BMW X3, X4, X5 i X6. Maksimalni godišnji proizvodni kapacitet iznosi oko 450.000 vozila.

Kategorije: Noviteti