Stiže osvježeni Audi SQ7 sa 425 KS i 900 Nm okretnog momenta

Stiže osvježeni Audi SQ7 sa 425 KS i 900 Nm okretnog momenta

Audi je skoro predstavio osvježeni model Q7, a sada je na red došla i snažna SQ7 izvedba.

Redizajnirani SQ7 dobio novo lice koje uključuje redizajniranu prednju masku, nova Matrix LED svjetla, kompletno novu unutrašnjost koja je sada u skladu sa ostalim novim modelima marke.

Na zadnjem dijelu svjetla su povezana kromiranom lajsnom, a da je riječ o posebnom modelu otkrivaju četiri okrugla nastavka ispušnog sistema. Prethodni SQ7 model imao je četvrtaste završetke ispušnog sistema.

Najveće promjene napravljene su u unutrašnjosti gdje sada dominiraju dva ekrana osjetljiva na dodir kao i digitalni kokpit koji se nalazi ispred vozača. Kompletna unutrašnjost dizajnerski je usklađena sa Audijevim novitetima A6, A7, A8, Q8…

Ispod poklopca motora ostao je već poznati 4.0-litrenom V8 dizelski motor sa 435 KS i monstruoznih 900 Nm okretnog momenta. Zahvaljujući ovom motoru od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu koja je elektronski ograničena na 250 km/h.

Prodaja osvježenog SQ7 modela u evropi kreće krajem septembra, a na njemačkom tržištu startni model koštat će 94.900 eura.

Kategorije: Noviteti